NIEUWSLinn

Linn lanceert nieuwe generatie Majik DSM 'one box-solution'


Rob Nijman | 06 augustus 2020 | Linn

Linn heeft vandaag in een online bijeenkomst de nieuwe generatie van de Linn Majik DSM gepresenteerd, een doorontwikkeling van de vermaarde netwerkspeler en stereoversterker.

De Linn Majik digitale streamers zijn sinds hun introductie in 2009 een integraal onderdeel van het assortiment van de Schotten. Niet verrassend dus dat ze graag een nieuwe generatie van het model op de markt introduceren. Het best verkopende Linn streaming product van de afgelopen tien jaar is daartoe volledig herdacht met een nieuwe look, een geheel nieuwe functieset en, het allerbelangrijkste, een "indrukwekkende boost in de prestaties." Gilad Tiefenbrun, Managing Director van Linn: "De afgelopen jaren is de productportefeuille van Linn snel uitgebreid, zowel qua categorie als qua technologie, waardoor er uitzonderlijke nieuwe producten zijn ontstaan die steeds meer mensen in staat hebben gesteld om Linn kwaliteitsgeluid in hun leven te brengen."

"Nu, met de gloednieuwe, volgende generatie Majik DSM, hebben we de perfecte one box-oplossing om de concurrentie te overtreffen en de ideale eerste stap naar authentieke hifi te bieden. Het blijft een krachtige combinatie van netwerkmuziekspeler, voorversterker en eindversterker in een enkele behuizing, en deze update geeft het een unieke combinatie van connectiviteitsfuncties om het geluid van elke bron te transformeren."

Linn Majik DSM 2020

Aan de hand van ruim tien jaar ervaring in de ontwikkeling van netwerkmuziekspelers zijn er in het hele product verbeteringen aangebracht om het nieuwe Majik DSM in staat te stellen beter te presteren dan zijn voorganger en de concurrentie, zo vervolgt de introductie. Updates van de DAC-implementatie, versterking en volumeregeling worden allemaal ondersteund door een nieuw, hoger vermogensverwerkingsplatform.

De DAC-architectuur is afgeleid van de ontwikkeling van Linn's toonaangevende Katalyst-technologie, inclusief verbeterde upsampling, een lagere ruisreferentiespanning en een ultralage jitterklok voor een grotere nauwkeurigheid van de timing. De op maat gemaakte, door Linn ontworpen klasse D-versterkers bieden betere prestaties dankzij minder ruis en vervorming en een efficiëntere signaalconversie, 'waardoor er nog meer muzikale details kunnen worden uitgehaald'.

"De nieuwe Majik DSM profiteert van digitale volumeregeling die een verlieslatende component uit het signaalpad verwijdert voor minder ruis en vervorming. Deze technische verbeteringen en Linn's unieke Space Optimisation technologie, die de prestaties voor een individuele ruimte en luidspreker optimaliseert, zorgen voor uitstekende prestaties. De Majik DSM is de ideale entertainmenthub, omdat het alle analoge, digitale en draadloze connectiviteit bevat die nodig is om elke bron, van tv tot draaitafel, aan te sluiten en het beter te laten klinken."

Connectiviteit

Vier HDMI 2.0 4K-compatibele ingangen maken het het perfecte centrale punt voor AV-bronnen, zonder compromissen op high res audiodiscs of soundtracks voor films; "Majik DSM speelt ze af zoals ze moeten worden gehoord." Een innovatieve flexibele analoge ingang kan worden geconfigureerd als Moving Magnet (voor draaitafels) of Line Level (voor andere analoge bronnen). De phonotrap profiteert van een hybride architectuur die is afgeleid van van Linn's referentie Urika II phonotrap, een combinatie van digitale en analoge verwerking om de RIAA-curve nauwkeurig te implementeren, wat moet resulteren in een nauwkeurigere weergave van het vinyl. 

Een Type-B USB-poort maakt het mogelijk om high res audio direct vanaf een pc af te spelen, waardoor Majik DSM kan functioneren als een stand-alone DAC van audiofiele kwaliteit. Ingebouwde wifi maakt de hoogste kwaliteit streaming mogelijk met draadloos gemak, terwijl Bluetooth een eenvoudige manier biedt om eveneens draadloos muziek te bieden met een minimum aan set-up. Voor persoonlijke audio is er een hoofdtelefoonaansluiting op het voorpaneel met de geïntegreerde hoofdtelefoonversterker die speciaal is ontworpen voor de voeding van een audiofiele hoofdtelefoon van hoge kwaliteit. Kijk voor meer specificaties in de one-sheet met belangrijkste details onderaan deze pagina. 

'There is no better one box-solution'

Het volledige Majik System – een Majik DSM tesamen met een LP12 platenspeler en een set Majik speakers, de 109 of 140 – biedt een compleet pakket van streaming en analoge weergave met een look die op de huiskamer af te stemmen is. De Majik DSM is verkrijgbaar in een zwarte finish, maar de speakers en platenspeler zijn beschikbaar in een bredere range van houtafwerkingen en een speciale finish. Die speciale finish kan van alles zijn; 'van de kleur van je favoriete t-shirt tot een detail uit je meest geliefde albumhoes'. 

Linn Majik DSM: prijzen en beschikbaarheid

De gloednieuwe Majik DSM en een bredere range van nieuwe producten zijn per direct bij de Linn-specialist te vinden. De 2020-versie vervangt zijn voorganger, die niet langer leverbaar is. 

De prijzen zoals we ze nu gecommuniceerd kregen zijn exclusief BTW. 

Linn Majik DSM: € 2.950 ex btw
Linn Majik LP12: € 2.950 ex btw
Linn Majik 109 speakers: € 1.020 per stuk, ex btw
Linn Majik 140 speakers: € 1.950 per stuk, ex btw
Speciale finish voor de LP12 plint: € 330 ex btw
Speciale finish voor de Majik 109: € 490 ex btw
Speciale finish voor de Majik 140: € 650 ex btw

Een compleet samengesteld systeem met de Linn Majik DSM, een Majik LP12 platenspeler in speciale finish en een set Majik 109 speakers kost € 7720 (ex btw). 

Lees meer op de Majik-pagina op de Linn-website, die vandaag vanaf 18.00 uur lokale tijd (en dus 19.00 uur Nederlandse tijd) online te vinden moet zijn: linn.co.uk/sources/network-music-players/majik.

MERK

EDITORS' CHOICE