HI-VISITAuthentic

Vakantiegeldactie: Voxativ Alberich System bij Authentic

De zomer staat voor de deur, maat het ziet er naar uit dat we niet met zijn allen op reis zullen gaan. Misschien een ideaal moment om het vrijgekomen budget te besteden aan iets wat duurzaam is, zoals een hifi-set. Daarom geven we dealers graag de kans om een leuke set voor te stellen. Vandaag is Authentic in Brussel aan de beurt met een systeem van Voxativ.

Authentic High End

Steve Meyns en zijn vrouw Mary-Ann Rijk runnen de opmerkelijke hifiwinkel in de Lebeaustraat in Brussel. Opmerkelijk omwille van de originele aanpak. Steve en Mary-Ann combineren high end audio met kunst en wijn. Dat zorgt voor een aparte maar heerlijke beleving. “In onze kleine winkel willen we vooral mensen uitnodigen om gezellig bij een goed glas wijn te babbelen, naar kunst te kijken en naar muziek te luisteren”, legt Steve uit. “De rest volgt vanzelf.”

Voxativ

Vandaag stelt Steve me, bij een goed glas wijn, een set voor van Voxativ. Het Duitse merk met hoofdzetel in Berlijn is fabrikant van luidsprekers, versterkers en kabels. Authentic is dealer voor de Benelux. Het is dan ook met gepaste trots dat Steve me laat kennis maken met het Voxativ Alberich System. Het systeem bestaat uit een Voxativ Absolute Box met monitor speakers die optioneel, maar bij voorkeur, aangevuld kunnen worden met twee Bass Modules.

Absolut Box

Het Absolut-systeem is een modulair concept dat op verschillende manieren geconfigureerd kan worden, afhankelijk van wat je verlangt. Het hart van het systeem is de Voxativ Absolut Box. Een geïntegreerde versterker met streamingfaciliteiten en een DAC aan boord. In deze bescheiden ogende zwarte doos huizen een 50W klasse AB versterker met voor Voxativ speakers geoptimaliseerde DSP, een hoogwaardige DAC, WiFi (AirPlay compatibel) om direct te streamen van onder andere Tidal en Qobuz. De Absolute Box kan als ROON endpoint ook signalen via ROON verwerken. Daarnaast heeft de Absolute Box ook Bluetooth APTX aan boord en beschikt hij, naast een optische ingang, ook over een analoge ingang voor een phono voorversterker of andere analoge bronnen. Vergeten we natuurlijk ook de RCA-uitgang niet waardoor de Absolut Box kan dienst doen als voorversterker voor actieve subwoofers en andere analoge versterkers.  

Hagen en Alberich

Het bijhorende speakersysteem bestaat uit twee componenten. Een Voxativ Hagen monitor met de door Voxativ ontwikkelde handgemaakte, extreem snelle AF-1A widebanders die boven op een Alberich-basmodule geplaatst wordt. Deze basmodule is een actief systeem dat aangedreven wordt door een 500W klasse D-versterker met verstelbare crossover en een snelle 96dB leverende driver. Met als resultaat een krachtige maar strak gecontroleerd laag tot 20 Hz. Wat niet betekent dat de Hagen speakers op zich onvoldoende laag produceren. Je kunt de basmodules naargelang je voorkeur fine tunen. De Hagen speakers met Alberich basmodules zijn schitterend afgewerkt in ‘Berlin Black’ hoogglanslak.

‘Dat is alles wat je nodig hebt om muziek te maken op hoog niveau’

Muziek op hoog niveau

Het Alberich-systeem is eenvoudig qua opzet en uiterlijk, maar vergis je niet. Dit is echt wel een high end systeem dat muziek in hoge resoluties aankan. Dat wordt meteen duidelijk als Steve me zijn iPad toestopt zodat ik naar hartenlust kan grasduinen in zijn zorgvuldig samengestelde playlists. Het Voxativ-systeem klinkt verbluffend goed. Ligt het aan de techniek van de widebanders, aan de gesofisticeerde architectuur van de Absolut Box? Feit is dat de muziek met uiterste precisie terecht komt waar het moet. In de oren en in het hart. “Ik ben er dol op”, lacht Steve. “Kijk naar die wideband drivers. Ze worden met de hand gemaakt uit hout en papier. Geen enkele is identiek, maar ze presteren wel identiek. Ik word er emotioneel van.”

Eenvoudig en gemakkelijk

“Een Absolut Box, Hagen speakers, een Alberich module en een goede kabel. Dat is alles wat je nodig hebt om muziek te maken op hoog niveau”, aldus Steve. “Ik moet al heel mijn leven uitleggen waarom ik met high end bezig ben. Veel mensen begrijpen dat niet. Maar ik wil duidelijk maken dat high end wel degelijk een verschil maakt. Dat is mijn missie. Het moet niet altijd extravagant en opvallend zijn. Je kunt bij voorbeeld de Absolut Box ergens verstoppen zodat je alleen de Hagen speakers ziet. Eenvoudig en gemakkelijk, daar ben ik altijd naar op zoek. Maar, het moet wel authentiek zijn.” Dat verklaart meteen de benaming van de winkel.

Prijskaartje

De Absolut Box met Hagen monitors en bijhorende bekabeling nemen een hap van 8.900 euro uit je vakantiebudget. Wil je de Alberich Bass Modules er bij, reken dan op een totaalbedrag van 17.900 euro. Een investering waarvan je jarenlang kunt genieten.   

Kijk voor meer informatie op de website: authenticbytagomago.com.

En zie hier ons volledige overzicht van zomerse dealervisits

MERK

EDITORS' CHOICE