NIEUWS

IFA 2020 is exclusiever, 3 dagen en niet geopend voor publiek

Rob Nijman | 19 mei 2020

Een maandje geleden schreven we dat audio- en technologiebeurs IFA in Berlijn in september in gewijzigde vorm plaats zal vinden, omdat alle evenementen met meer dan 5.000 deelnemers door de Duitse overheid zijn verboden tot 24 oktober. Sindsdien bleef het vanuit de organisatie stil met betrekking tot wat we van die invulling mogen verwachten, maar vandaag was er om 13.00 uur een persconferentie. We schoven aan. Digitaal, uiteraard.

IFA 2020: audiobeurs nieuwe stijl

IFA Berlin gaat plaatsvinden, dat was al bekend. Ook was bekend dat er met een innovatief nieuw concept gewerkt gaat worden. De organisatoren van IFA hebben zich daar in de voorbije weken over gebogen, met als hoofvraag: 'hoe kunnen we de kernfuncties van onze show waar blijven maken?'. Daaronder wordt verstaan: een wereldwijde showcase voor technologische innovatie en een belangrijke ontmoetingsplaats voor merken, fabrikanten, retailers en media. Lastig anno nu, zoveel is duidelijk.

Hoe verder? Dat horen we van Jens Heithecker, Executive Vice President Messe Berlin Group en IFA Executive Director. Heithecker opent met algemeenheden, en bespreekt uiteraard het 'nieuwe normaal'. Hij heeft aandacht voor de verschillende situaties in verschillende landen, en benadrukt dat ook een wereld vol technologische innovaties behoefte heeft aan menselijk contact en intimiteit. Hoe dan verder met een drukke show zoals IFA? Het korte antwoord: "health and safety must come first." Alle onderdelen van de planning zijn langs deze maatstaf gelegd, wat heeft geleid tot een invulling waarbij IFA kán plaatsvinden, als fysiek event, maar "not as we know it."

IFA 2020: 3 tot 5 september

  • beperkt tot 3 dagen: van donderdag 3 t/m zaterdag 5 september
  • beperkt tot maximaal 1.000 bezoekers per dag
  • exclusieve gastenlijst: niét geopend voor het publiek
  • meer keynotes, minder stands en kleine(re) presentaties

Tot slot, en vooral relevant voor HIFI.NL en onze concullega's: IFA perspassen worden verstrekt aan maximaal 800 journalisten. De organisatie zal daarvoor putten uit de lijst genodigden van de IFA persconferentie die normaal gesproken altijd in april plaatsvindt. Dat betekent dat we namens onze lezers weer af kunnen reizen, als we daar in september voor willen kiezen. We houden je op de hoogte. Uiteraard werd er in de Q&A aan het einde van de persconferentie besproken dat al het voorgaande onder voorbehoud is van nieuwe ontwikkelingen. Er is tevens een 'virtual only'-variant als plan B, mocht de situatie in september daar om vragen. 


EDITORS' CHOICE