NIEUWS

Poll: Dutch Audio Event september 2020

Rob Nijman | 28 april 2020

De uitgever van HIFI.NL en de organisatie achter de jaarlijkse XFI Audio Show zijn aan het begin van dit jaar een samenwerking aangegaan om samen een nieuwe show te organiseren: Dutch Audio Event. Je leest er in ons eerdere bericht meer over. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang, en daar hebben we nu jullie hulp bij nodig.

Dutch Audio Event 2020

De huidige periode wordt volop gebruikt om de organisatie vorm te geven en een start te maken met de voorbereidingen van de eerste editie van dit evenement. Die eerste editie van het Dutch Audio Event staat vooralsnog gepland op zaterdag 26 en zondag 27 september in Koningshof Veldhoven en komt daarmee in de plaats van wat een jubileumeditie van XFI zou zijn geweest. 

Uiteraard willen we in al onze overwegingen voor de plannen rond dat eerste evenement ook de bijzondere situatie van de coronacrisis en de huidige en toekomstige maatregelen van de overheid meenemen. Zoals het er nu uitziet, kunnen evenementen vanaf 1 september 2020 doorgang vinden, dus technisch gezien is er weinig aan de hand. Tegelijkertijd stellen we bij HIFI.NL en het team van Dutch Audio Event hardop de vraag of we in de eerste weken van die periode over moeten gaan op een hifi-happening waarbij duizenden mensen verspreid over slechts twee dagen in de tientallen gangen, luisterkamers en open ruimtes van de Koningshof samenkomen.

Gaan we nog wel voor een variant zoals je gewend bent van de XFI? Of kiezen we bijvoorbeeld voor vier dagen in plaats van twee, met een aangepaste programmering (langere dagen?), minder bezoekers verspreid over meer uren, en een persoonlijkere interactie met de deelnemende merken en importeurs? Tegelijkertijd is het verzetten van de datum, naar later in het jaar of zelfs naar het begin van 2021, natuurlijk óók een optie die we bekijken.

Om die reden en om onze plannen de komende periode verder in te kleuren, hebben we onderstaand een eerste poll opgesteld. Op basis van deze input en onze verdere voorbereidingen zullen we de komende tijd vaker een dergelijke vraagstelling delen, zodat we het eerste evenement in samenwerking met onze lezers en bezoekers vorm kunnen gaan geven. Daarom om te beginnen de volgende vraag:

Poll: Dutch Audio Event op 26 en 27 september 2020

Hartelijk dank voor jouw inbreng!


EDITORS' CHOICE