NIEUWSCayin

Cayin CS-150A: geïntegreerde 2 x 100 Watt buizenversterker

Het Chinese audiobedrijf Cayin heeft een nieuwe geïntegreerde buizenversterker uitgebracht genaamd CS-150A. Deze geïntegreerde versterker onderstreept volgens de fabrikant zijn uitzonderlijke kwaliteitsnormen met een oppervlak dat met de hand in zes lagen is geschilderd voor een indrukwekkende esthetiek en diepe glans. Maar het is ook de technologie die de CS-150A zo bijzonder maakt.

Cayin CS-150A

Geselecteerde Tung-Sol 6SN7GTB-buizen worden gebruikt voor de input- en driverfase van de nieuwe CS150A van het Chinese Cayin. Vier Tung-Sol KT150 of optioneel vier KT120 worden gebruikt als krachtige eindbuizen. De spanning wordt gecorrigeerd door een RCA 22DE4 NOS-buis.

Met drie schakelaars kan het geluid worden afgestemd op de individuele smaak of aangepast aan de luidsprekers. Dit omvat het schakelen tussen triode en ultralineaire werking. De gebruiker heeft dus de keuze tussen delicate, gedetailleerde harmonieën, vloeiende en holografische reproductie, hetgeen ideaal is voor stemmen en snaarinstrumenten. Of de gebruiker kiest voor de verhoging van de prestaties en dynamiek in ultra-lineaire werking met gecontroleerde basweergave. Het uitgangsvermogen is 2 x 55 Watt sinus in triode-modus en stijgt in ultralineaire modus tot een opmerkelijke 2 x 100 Watt. Dit is zou voldoende moeten zijn, ook voor de wat grotere luisterruimtes.

Er is nog meer ruimte voor individualisering. Een variabele bias (hoog / standaard) is ook beschikbaar op de CS-150A: ronde middentonen en bassen kenmerken volgens de fabrikant de positie “bias hoog”, nauwkeurige muzikale structuur de positie “standaard”.

De aanpassingsmogelijkheden zijn nog steeds niet uitgeput: de gebruiker kan zelfs de negatieve negatieve feedback in twee fasen kiezen. Dit zorgt voor een zachte, natuurlijke reproductie in de “lage” positie of strak en gecontroleerd in de "hoge" positie, aldus Cayin.

Gebalanceerde XLR en ongebalanceerde cinch-ingangen zorgen voor makkelijke en felxibele aansluiting van bronnen.

De breedbandige uitgangstransformatoren zijn speciaal gewikkeld voor de eisen van de CS-150A en zijn in paren geselecteerd. Een krachtige ringkerntransformator is de basis van een stabiele stroomvoorziening, verminderde uitgangsweerstand en optimale prestaties. De Cayin CS-150A wordt ook gekenmerkt door zorgvuldige point-to-point-bedrading met hoogwaardige, afgeschermde, met zilver beklede kabels. De CS-150A weegt 34 kilogram.

Na het inschakelen wordt automatisch de laatst geselecteerde ingang geactiveerd. Een softstart circuit zorgt voor een optimale bescherming en langere levensduur van de gebruikte buizen. De hoogwaardige metalen afstandsbediening biedt toegang tot de talrijke functies van de Cayin CS-150A.

Het frequentiebereik van de CS-150A loopt volgens opgave van de fabrikant van 9 Hz tot 50 kHz op niveau -3 dB. De signaal/ruis-verhouding is 90 dB.

Cayin CS-150A: prijs en leveringinformatie

De Cayin CS-150A is verkrijgbaar met een zilveren of zwarte voorkant. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 5.400 euro.

 

 


MERK

EDITORS' CHOICE