Video: Audio Show Alkmaar 2020

Op 29 februari en 1 maart stond het AFAS-stadion weer volledig in het teken van de Audio Show Alkmaar, ook wel bekend als de AZ-show. We hebben het tweedaagse event als mediapartner natuurlijk beide dagen bezocht, en willen onder meer onderstaande video graag nog met je delen. Daarnaast natuurlijk ook nog een korte terugblik in tekst en beeld.

Ook deze editie mocht weer rekenen op een zeer goede opkomst; we hebben het idee dat er meer bezoekers dan voorgaande jaren waren, en de sfeer was zoals gewoonlijk erg goed. De bezoekers werden verwend met een breed aanbod van mooie sets op hoog niveau en goede demo’s. Daarnaast kon je bij Music2 genieten van intieme live optredens, en kon je bij onze collega Ruud Jonker terecht voor een workshop. 

In totaal waren er welgeteld 28 exposanten met veel verschillende merken, waarbij we in graag in vogelvlucht nog even langs de velden gaan. De fotografie spreekt verder voor zich!

Hear Everything Audio Import stond met de unieke Guru met 2 sets te spelen met oa Merrill en C.E.C. en de True-Blue Box.

Mafico stond samen met Driade te spelen op de prachtige Driade speakers met Ayon set.

More Music draaide met een set Gauder Akustic met Moon en Aurender, en een set Estelon op PrimaLuna op hoog niveau in een mooi ingerichte kamer.


CDVinyl4U had weer een prachtige collectie met exclusieve platen en cd’s meegebracht voor de bezoekers, waar velen tot aan het laatste uur op zondag dankbaar gebruik van maakten.

Hifinesse demonstreerde The Gryphon-producten (review van de Diablo 300 is ingepland, red) en Nordost kabels, en er was tevens in een head-fi demo voorzien.

Reference Sounds speelde op de nieuwe JBL HDI speakers (gaan snel een review inplannen, red.) met de Mark Levinson 5805, Ayre en Transparent kabels; op hoog niveau zeer toegankelijk.

Music2 had een hele experience op gezet waar celliste Quirine Viersen een aantal sessies speelde en waarna de demo gedaan werd op de zeer indrukwekkende set van Blumenhofer acoustic en Trafomatic met de Barconova Sonore platenspeler. Tevens hadden ze wat kunst me genomen om net wat meer beleving mee te geven.

Hepta Design Audio stond samen met Temporal Coherence weer op de gebruikelijke plek waar ze hun nieuwe producten lieten zien en horen.

Daudio stond weer in de grote zaal te demonstreren samen met hun prachtige producten in combinatie met Lyngdorf, x-odos, UbiQ Audio en Purecable.

YN Audio stond er naast Xodos en UbiQ Audio met LAB12 en onder meer B.Audio.

Purecable had een eigen stand waar ze oa de nieuwe MSTR serie lieten zien, zeer geslaagd design.

Helios stond de geweldige ATC luidspeakers (een hele serie) te demonsteren op de Benchmark set, waarmee ze goed konden laten horen wat de verschillen in hun diverse modellen zijn.

Musical Reality en Twinstatic demonstreerde de Final Electrostaten met de Kronzilla SX van KR Audio met de P-135 als tube-pre. De digitale bron is een combinatie van EERA, de Legato als loopwerk en de Majestuoso als DAC. We kwamen daar tevens Ronald Kemp van Kemp Elektroniks tegen, die eveneens aanwezig was met wat van zijn producten. Er werd in deze grote zaal met een gemoedelijke dynamiek door de drie partijen samengewerkt en op hoog niveau op een leuke toegankelijke manier gedemonstreerd.

Knooppunt Audio stond met Amphion speakers, de Innous streamers en TelluriumQ kabels. Tevens hadden ze voor Aspera de PS Audio producten ter display en meubelmakerij Rensma liet wat oplossingen zien.

Rik Stoet was ook aanwezig op de eerste verdieping met de platenwasser demonstratie en op de tweede verdieping met zijn producten; onder meer de prachtige platenspelers van Takumi.

Hans Audio speelde in de andere grote zaal met Audio Analogue Maestro, de bron was een Lumin T2 en als luidsprekers de Franco Serblin Accordo Essence. Deze prachtige luidspreker is gemaakt door Franco Serblin, de oprichter en designer van Sonus faber. Na het verkopen van dat merk is hij namelijk opnieuw begonnen en heeft hij met al zijn opgedane ervaringen deze prachtige luidsprekers ontwikkeld. Voor de Franco Serblin Accordo Essence was het de primeur in Nederland; deze luidsprekers hebben nog op geen enkele show gestaan.

Hihat speelde met onder meer hun Acoustic Solid op de Sonus faber Nova-speakers en hadden tevens McIntosh producten ter display meegenomen.

Audiopulse speelde indrukwekkend met de YG speakers en STR versterking in combinatie met onder meer de Lumin streamer in de grote zaal.

Connect2Multimedia stond ook weer op de show en demonstreerde met een duidelijke toelichting over de filosofie achter de producten de verbeterde versie van hun speakers.

Audiolympic stond hun prachtige speakersystemen vol enthousiasme te demonstreren.

ISOacoustics was ook vertegenwoordigd met een leuke demo, die liet zien wat de verschillen waren met en zonder ontkoppeling van de speakers.

De Anti-Mode X4 werd gedemonstreerd op een set Indiana line speakers. Deze roomcorrection module is ook getest op HIFI.nl, dat uitgebreide verhaal kun je hier lezen

De heren van Music Emotion waren ook weer aanwezig, ze hebben iedereen weer voorzien van de beursgids en konden bezoekers verblijden met een selectie van hun magazines.

Simply Audio stond er ook weer; ze hadden hun kabels en onder andere Graham Slee en Remton mee.

Tot slot onderstaand nog een kleine bijdrage vanuit het team van Monitor Audio Nederland, inclusief twee afbeeldingen van Nick Spier, gericht op de aanwezigheid van Audio Analogue. 

In de KK4 ruimte op de tweede etage konden bezoekers rekenen op een gecombineerde ruimte van Monitor Audio, Audio Analogue en Hans Audio. Specifiek stonden daar twee opstellingen, de Monitor Audio Platinum PL500II (in bruikleen van Hans Audio) in combinatie met de jubileummodellen van Audio Analogue, de Bellini voorversterker gekoppeld aan twee keer de Donizetti mono blokken.

Deze versterkers in combinatie met de Leema Acoustic Sirius, muziekserver en de Transrotor Rondini platenspeler. Een Torus Power, de AVR2-8CE zorgde voor de stabiele stroom toevoer.

Audio Analogue werd opgericht in 1995 in het prachtige gebied tussen Pistoia, Lucca en Pisa, en is een echt familiebedrijf. Vader Guiseppe Blanda (foto) wordt ondersteund door zijn familie, vrouw, dochter en zoon en twee kleindochters, terwijl de Nona ook nog een oogje in het zeil houdt. Een Toscaans bedrijf en producten ‘Fully Italian Made’ die garant staan voor een topkwaliteit met 5 jaar garantie. 

Set 2: deze ruimte stond in het teken van de nieuwe Gold 5G serie van Monitor Audio, aangestuurd door de Roksan BLAK set en een platenspeler ontbrak ook niet, de Transrotor Dark Star. De Torus MR 8CE met de WireWorld kabels zorgde voor de nodige ondersteuning.

Tot volgend jaar, dan volledig als onderdeel van Dutch Audio Event!


EDITORS' CHOICE