NIEUWST+A

T+A Caruso: derde generatie alles-in-één receiver, cd-speler, tuner en streamer

Sinan Kökbugur | 18 december 2019 | Fotografie Fabrikant | T+A

Het Duitse audiobedrijf T+A heeft de Caruso aangekondigd. Het is alweer de derde generatie van de alles-in-één muziekspeler die alleen nog een netsnoer nodig heeft om muziek af te kunnen spelen. Naar verwachting is de Caruso leverbaar vanaf januari 2020. 

T+A Caruso: verder niets nodig om muziek te spelen

Het in de Duitse plaats Herford gevestigde audiobedrijf T+A (Theorie und Anwendung) bouwt versterkers, bronnen en luidsprekers. De Caruso is een alles-in-één apparaat waarvan de eerste versie uit is gekomen in 2008. Inmiddels is het apparaat, de derde generatie, groter en veelzijdiger geworden.

De knopjes die vroeger op het frontpaneel waren te vinden zijn vervangen door een aanraakscherm met een diagonaal van zeven inch. De Caruso heeft een nieuwe netwerkmodule en heeft toegang tot alle gangbare streamingdiensten zoals Qobuz, Deezer, Tidal, Spotify Connect en Amazon Music. Nieuw is de online toegang tot Gracenote, een database die de metadata en albumhoes naar het 7-inch display op het front brengt. Ja, de Caruso kan ook cd's afspelen.

Over het aanraakscherm gesproken, het is een scherm met een hoge resolutie dat alle apparaatfuncties kan besturen. Vanuit het thuisnetwerk ondersteunt de Caruso alle relevante geluidsformaten en het Airplay2 protocol van Apple via LAN of wifi. Natuurlijk kan ook verbinding gemaakt worden via bluetooth met ondersteuning van o.a. AAC of aptX.

Ook voor bedrade bronnen is ruimte gemaakt. De Caruso heeft twee cinch-lijningangen en een tweetal digitale ingangen (1 x optisch, 1 x coaxiaal). De USB-aansluiting is voor aansluiting van een harde schijf of stick. Ook de liefhebber van radio  wordt op zijn wenken bediend door de aanwezigheid van FM-radio, internetradio en DAB+.

De Caruso heeft een versterker van 200 Watt aan boord. Per kanaal is een tweeter van 20 millimeter en een middentoner van 100 millimeter geplaatst. Eén lange slag woofer van 170 millimeter verzorgt de lage tonen. De woofer wordt bijgestaan door twee passieve membranen van 170 millimeter.

Desgewenst kan de plint van de aluminium behuizing van de Caruso worden verlicht. Een ledstriplicht is in de bodemplaat van de Caruso geïntegreerd. Voor sfeerverlichting kan de gebruiker kiezen tussen verschillende kleurmodi en wit, blauw, groen en rood licht, en de intensiteit van de verlichting is variabel.

T+A Caruso: prijs en beschikbaarheid

Het apparaat is naar verwachting vanaf januari 2020 verkrijgbaar. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor Nederland ontvangen maar op diverse Duitstalige websites zagen wij een prijs van 2.750 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE