Weggeefactie 20 Jaar HiFi.nl: Alpha High End - AudioQuest JitterBug

Kan een audio-apparaat ter grootte van een memory-stickje het geluid van je geluidsinstallatie wezenlijk verbeteren? De JitterBug van AudioQuest is zo'n klein en betaalbaar apparaatje met een serieuze impact te hebben op de geluidskwaliteit. Samen met Alpha High End presenteren we daarom vandaag in onze weggeefactie: de AudioQuest JitterBug.

AudioQuest Jitterbug

AudioQuest zelf noemt de JitterBug een USB Data & Power Noise Filter. En daarmee is eigenlijk precies gezegd wat hij doet. Het USB protocol geldt op dit moment als dé standaard voor het overbrengen van digitale data van je computer naar een d/a-converter, maar is daar eigenlijk nooit voor ontworpen. Dat betekent dat de USB verbinding een paar problemen kent die bij andere toepassingen van geen enkel belang zijn, maar bij muziekweergave flink in de weg kunnen zitten: vervorming en ruis. En ruis moet je in dit geval niet té letterlijk nemen, het gaat niet het schrapende of sissende geluid dat we vroeger op de achtergrond hoorden als we naar FM radio luisterden of cassettebandjes draaiden, maar om de oorzaak van dat geluid: een ongewenste, niet tot het oorspronkelijke signaal behorende component die vervorming veroorzaakt. 

Jitter is nooit helemaal te voorkomen, maar het is de moeite waard om het zo laag mogelijk te maken. En dat is precies wat de JitterBug doet: hij filtert alle vervorming die zowel op de stroomverbinding als de dataverbinding zit weg tot een niveau dat zó laag is dat de invloed op de muziekweergave verwaarloosbaar wordt. Wat overblijft is een ‘schoon’ USB signaal, en dat neemt je USB d/a-converter je meestal in grote dank af. 

Laat hieronder je e-mailadres achter en maak kans op de AudioQuest Jitterbug ter waarde van € 49.

*DEZE DAG-ACTIE IS INMIDDELS VERLOPEN, DE WINNAAR HEEFT BERICHT GEHAD. 

Weggeefactie: hoe het werkt

Vanaf maandag 16 december vind je iedere dag tot ten minste de tweede week van januari op onze homepage een uitgelicht product dat je kunt winnen. Het énige wat je hoeft te doen om kans te maken op een van de vele prijzen, is bij het betreffende product je e-mailadres achterlaten. Je maakt daarbij dagelijks kans op iets nieuws (of vrijwel dagelijks, want sommige partijen doen meerdere dagen mee) en kunt je op ieder item inschrijven. 


EDITORS' CHOICE