NIEUWSiEar Tilburg

Leo Blokhuis en Tessa Rose Jackson special guests op Dynaudio-stand

Beatles-fans opgelet; de Audio Show iEar' beleeft op 16 en 17 november zijn eerste lustrumeditie, maar dat is niet het enige jubileum dat in het Willem II-stadion gevierd zal worden. Het is namelijk 50 jaar geleden dat het legendarische Beatles-album Abbey Road werd uitgebracht, en daar zal op de speciale 'Beatles-stand' uitgebreid bij stil gestaan worden door het team van Dynaudio Benelux én hun Special Guests: Leo Blokhuis en Tessa Rose Jackson.

50 jaar Abbey Road

Bij gelegenheid van de 50ste verjaardag van Abbey Road hebben we de afgelopen tijd wel meer bijzondere Beatles-nieuwtjes gezien, waaronder het verschijnen van de speciale jubileumuitvoering van het album (zie video), de totale chaos bij Abbey Road Studios in Londen op de daadwerkelijke verjaardag begin augustus, en de opvallende pop-up store in hartje Utrecht afgelopen maand. 

De oplettende lezer heeft vast gezien dat de audio hardware in die pop-up store door Dynaudio werd verzorgd, en de winkel officieel werd geopend door een presentator waar de Denen vaker mee samenwerken: Leo Blokhuis. Dat bracht het team van Dynaudio Benelux op het idee om ook in Tilburg iets speciaals weg te zetten voor Beatles-fans, waarvoor behalve Blokhuis ook zangeres Tessa Rose Jackson is uitgenodigd, bij veel lezers ongetwijfeld bekend van haar Beatles-kennis én covers bij DWDD. De rode loper – of meer specifiek, het beroemde zebrabad dat vereeuwigd werd op de albumhoes – ligt alvast uitgerold. 

In de pop-up store in Utrecht vonden diverse activiteiten plaats. Fans konden er bijvoorbeeld bijeenkomsten bijwonen en deelnemen aan quizzen over de Beatles. Ook werden er unieke, luxe heruitgaven van het album Abbey Road verkocht. Deze heruitgaven bevatten opnieuw gemixte tracks en niet eerder uitgebrachte opnames.

Programma Dynaudio & Special Guests

Gedurende de twee dagen van de Audio Show iEar' mag je op een vergelijkbaar Beatles-feestje rekenen. In verschillende sessies op beide dagen, die elkaar zowel opvolgen als een beetje organisch door elkaar heenlopen, zullen Leo Blokhuis en Tessa Rose Jackson het publiek in Beatles-sferen dompelen.

Reken daarbij onder meer op Beatles-anekdotes van popmuziekexpert Blokhuis, wat de invloed van het Britse viertal is geweest op 50 jaar popmuziek, en natuurlijk een stukje muziek vanuit de aanwezige hardware. Tessa Rose Jackson op haar beurt zal in sessies met namen als 'Beatles Deconstructed' en 'Beatles Unplugged' vertellen over haar muzikale voorbeelden, en natuurlijk zelf de nodige muzikale hoogtepunten verzorgen. Om het geheel af te maken, worden er gedurende al deze sessies lootjes uitgedeeld aan de aanwezigen, waarmee bezoekers aan het einde van de set kans kunnen maken op mooie Beatles-prijzen, waaronder de exclusieve jubileumuitvoering van Abbey Road of een album van drummer Ringo Starr. 

Het volledige blokkenschema van de Dynaudio Special Guests vind je onderaan deze pagina. 

Dynaudio Evoke, Confidence en Auralic G-Series

Tot slot uiteraard ook nog wat aandacht voor de aanwezige hifi op de Beatles-stand van Dynaudio Benelux. De Evoke serie werd eerder dit jaar door Dynaudio op de markt gebracht en is in korte tijd toonaangevend geworden in zijn klasse; wat geen verrassing mag heten voor de bezoekers die vorig jaar al een voorproefje kregen. Dynaudio Benelux zal opnieuw volop met de Evokes demonstreren, maar ook voldoende gelegenheid bieden voor luistersessies met de Confidence 20. Deze demonstraties zullen gedaan worden met de streaming audio producten van Auralic, daar ook dit merk behoort tot het portfolio van Dynaudio Benelux. As we speak wordt er een nieuwe audio streamer toegevoegd aan het pakket die in zijn prijsklasse de nodige potten zal breken, de Auralic Altair G1. Nóg een reden om over het zebrapad binnen te wandelen dus. 

Blokkenschema 16 & 17 november

De Special Guests van Dynaudio Benelux zijn beide dagen op de stand aanwezig om het publiek in Beatles-sferen te dompelen. Tessa Rose Jackson is beide dagen aanwezig, Leo Blokhuis is er zondag de gehele dag, maar op zaterdag alleen in de ochtend, want later die dag wordt de wandelende popencyclopedie in de studio verwacht voor de veertiende editie van de Nacht van de Popmuziek. 

Zaterdag 16 november (tijden onder voorbehoud)
11.00 - 11.45: Leo Blokhuis (verhalen en muziek)
11.50 - 12.30: Tessa Rose Jackson (Beatles Deconstructed)
14.00 - 14.30:  Tessa Rose Jackson (Beatles Unplugged)

Zondag 17 november (tijden onder voorbehoud)
11.00 - 11.45: Leo Blokhuis (verhalen en muziek)
11.50 - 12.30: Tessa Rose Jackson (Beatles Deconstructed)
13.05 - 13.45: Leo Blokhuis (verhalen en muziek)
13.50 - 14.30:  Tessa Rose Jackson (Beatles Unplugged)

Buiten deze sessies om ben je uiteraard van harte welkom voor demonstraties met de schijnwerpers op de Dynaudio Evoke, Dynaudio Confidence en Auralic G-Series.


EDITORS' CHOICE