(Gesponsord artikel)Grote opruiming Studio Alkmaar: Ben Hoedjes met pensioen

Rob Nijman | 03 oktober 2019

Het was bij initimi al wat langer bekend, maar inmiddels is het ook officieel op de website van Studio Alkmaar te vinden: Ben Hoedjes gaat met pensioen en sluit daarom per 1 juli 2020 de deuren van zijn speciaalzaak in Oterleek. De gehele inboedel wordt verkocht vanuit een lange uitverkoop die deze zomer start. Op de website zul je de komende tijd dan ook de nodige aanbiedingen zien langskomen. De traditionele audioshow van Studio Alkmaar in het AZ-stadion blijft vooralsnog wel op de jaarlijkse kalender.

Studio Alkmaar

Studio Alkmaar is in juli 2000 geopend in het pand aan de Robbenkoog in Alkmaar. Daar had Ben een meubelmakerij en samen met Frits Straatsma van Millon begon hij een winkeltje dat zich specialiseerde in occasions. Het was de tijd dat winkels zich afvroegen of een eigen website handig zou kunnen zijn en Marktplaats.nl nog een heel beperkt aanbod had. Frits bedacht na enige tijd dat zijn kracht toch meer in het ontwerpen en bouwen van luidsprekers lag en droeg het stokje over aan Ben.

Studio Alkmaar groeide en in 2005 besloot Ben over te stappen van de meubelmakerij naar full-time werken in de audio. Hij ging op zoek naar een geschikt pand en vanaf juli 2006 was Studio Alkmaar gehuisvest in het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat in Oterleek.

In 2008 brak de crisis uit en dit was voor iedereen in de audio goed merkbaar aan de terugloop van de omzet. Studio Alkmaar deed ook een stap terug in het merkenaanbod en overleefde de langdurige crisisperiode.

Opruimingsuitverkoop - ook op HiFi.nl Tweedehands

Met de pensioendatum in aantocht vond Ben het tijd worden om de balans over de afgelopen twintig jaar op te maken. En vooral na te denken over wat hij de komende twintig jaar nog wil ondernemen. De conclusie na 45 jaar onafgebroken te hebben gewerkt: het wordt hoog tijd voor de zaken die door de drukte al die tijd zijn blijven liggen. Dus gaat per juli 2020 de audioverkoop op een lager pitje om ruimte te maken voor andere leuke dingen. En dat betekent een opruimingsuitverkoop.

In de loop der jaren heeft Ben veel bijzondere apparaten verkocht en ook weer ingeruild. Komend jaar wil hij benutten om een groot deel van de voorraad weg te verkopen. Daartoe zal hij op diverse sites aanbiedingen gaan adverteren, met een prominente positie voor HiFi.nl. Houd u onze sectie Tweedehands de komende tijd daarom goed in de gaten. 

Kijk voor actuele berichten en aanbiedingen ook op studioalkmaar.nl.


EDITORS' CHOICE