NIEUWSYamaha

Yamaha highlights IFA 2019: MusicCast, high-end-hifi, soundbars en nog meer

De IFA 2019 in Berlijn vindt dit jaar plaats van 6 tot 11 september. Op de beursvloer zal ook het Japanse Yamaha aanwezig zijn. Centraal dit jaar staat het Yamaha MusicCast Multiroom-systeem dat met zijn talrijke ondersteunde apparaten uitgebreide mogelijkheden biedt om muziek in iedere ruimte weer te geven. Bovendien kunnen beursbezoekers zich verheugen op meerdere soundbar-presentaties, waaronder de nieuwe modellen YAS-109 en YAS-209 met ondersteuning van Amazon Alexa en de krachtige soundprojector YSP-2700. In een exclusieve presentatie van de 5000-serie van Yamaha kan in een afzonderlijke luistercabine een bijzonder high-end-geluid worden beleefd.

De complete wereld van Yamaha MusicCast en meer op de IFA 2019

Van compacte draadloze luidsprekers tot uitgebreide Home Cinema-installaties tot een op het netwerk aangesloten vleugelpiano: Yamaha biedt met zijn Multiroom-systeem MusicCast vrijwel eindeloze mogelijkheden om de eigen lievelingsmuziek in het hele huis te laten horen.

Met een uitgebreide presentatie van het MusicCast-assortiment op de IFA dit jaar geeft Yamaha zijn visitekaartje af op dit vlak. Bezoekers van de beursstand kunnen daarbij verschillende toepassingsscenario's van MusicCast live ervaren. Het zelf uittesten van de producten wordt zeer op prijs gesteld! Tot de gepresenteerde MusicCast-highlights behoren de hoogwaardige compactsystemen uit de Yamaha Pianocraft-serie en de multifunctionele en krachtige AV-receivers van de RX-V en RX-A-modellen. En ook de platenspeler met netwerkaansluiting MusicCast Vinyl 500 is op de beursstand te vinden. Home Cinema- en gamingfans komen met de Yamaha-soundbars volledig aan hun trekken.

Soundbar-highlights voor dramatisch geluid bij films en gaming

Yamaha is naar eigen zeggen pionier op het gebied van veeleisend film- en muziekentertainment binnen de eigen vier muren. Naast de veelvuldig onderscheiden AV-receivers biedt de Japanse onderneming een grote keuze in soundbars, die het indrukwekkende Yamaha-geluid in een huiskamervriendelijk formaat brengen. Filmliefhebbers hebben de mogelijkheid om de soundprojector YSP-2700 en de soundbar MusicCast Bar 40 in combinatie met de draadloos aangesloten MusicCast Sub 100 en de eveneens draadloos geïntegreerde MusicCast 20 als surround-luidsprekers in een exclusieve demonstratie live te ervaren. Op een ander station laten de nieuwe soundbars YAS-109 en YAS-209 met Amazon Alexa hun vermogen voor dramatische gaming-sound zien: de aangesloten gameconscole nodigt beursbezoekers uit voor een ontspannen potje gamen.

High-end zonder compromissen: Yamaha 5000-serie

Geselecteerde onderdelen, een massieve behuizing, gecombineerd met een tijdloos design en een vrijwel eindeloos prestatievermogen: met de voor-/eindtrapcombinatie C-5000 en M-5000 biedt Yamaha compromisloos hifi-genot van sublieme klasse. De ingebouwde ringkerntransformatoren zorgen voor een optimaal prestatievermogen en zijn bovendien bestand tegen magnetische strooivelden. Samen met de solide, vibratiegeïsoleerde behuizing worden storende invloeden hierdoor tot een minimum beperkt, voor indrukwekkend hifi-geluid zonder compromissen. Met de 5000-serie laten de ingenieurs van Yamaha hun opgedane expertise bij de ontwikkeling van hoogwaardige hifi-elektronica tot uiting komen. Yamaha presenteert zijn high-end-componenten van de 5000-serie op de IFA van dit jaar in een afzonderlijke, akoestisch geoptimaliseerde luisterruimte. De exclusieve platenspeler GT-5000 en de unieke luidspreker NS-5000 zijn eveneens van de partij. Lees ook onze recensie over de C-5000 en M-5000 van Yamaha.

Ervaar Yamaha op de IFA 2019

Beursbezoekers kunnen de indrukwekkende klankwerelden van Yamaha van dichtbij beleven van 6 tot en met 11 september in het kader van de IFA 2019 op het beursterrein van Berlijn. De beurspresentatie van Yamaha bevindt zich in hal 1.2 bij stand 101. Maar niet alleen beursbezoekers kunnen genieten van het allerbeste geluid: naast de IFA-presentatie is Yamaha ook aanwezig met een ‘Feel True Sound’ pop-up-tent in Berlijn zelf. Hier zijn alle geïnteresseerden welkom om de Yamaha-producten en hun pakkende geluid te beleven. Meer informatie zal t.z.t. te vinden zijn op de website van Yamaha.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »