ARTIKELGoldmund

Verslag Goldmund Suite bij Puur Audio, Video & Domotica

Zondagmiddag 24 maart organiseerde het team van Puur Audio, Video & Domotica in de eigen showroom in Oostzaan opnieuw een editie van de Goldmund Suite. Bezoekers mogen daarbij rekenen op een 'concert', een audiofiele weergave van een bijzondere muzikale productie. Luidsprekers van dienst zijn zoals de naam al doet vermoeden een set van het Zwitserse Goldmund.

Aan het begin van de middag werd het publiek ontvangen door Jochem Geene, verantwoordelijk voor de opname van Ein Deutsches Requiem van Capella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw. Zijn verhaal begon met een stukje achtergrond, waaronder de totstandkoming van deze prachtige productie. Aansluitend werd het gehele werk integraal afgespeeld op een exclusieve set, uiteraard met een hoofdrol voor Goldmund. Na de pauze was er bovendien nog uitgebreid aandacht voor “Death Speaks” van David Lang, maar laten we eerst eens naar de set kijken...

Dat was namelijk een fraaie samenstelling, die we het liefst even volledig op een rij zetten. Bij dezen; 

* Lumin T2 streamer
* AudioQuest Diamond USB-kabel
* AudioQuest storm series powercables model Firebird
* Goldmund Mimesis 11 voorversterker
* Goldmund Lineal S/PDIF kabel
* Goldmund Satya luidsprekersysteem

Beide producties werden integraal op deze set afgespeeld, waarbij er bovendien een boekje beschikbaar was met alle teksten, zodat iedereen kon lezen wat er gespeeld werd. 

Het verhaal van Jochem Geene van Studio van Schuppen had met name aandacht voor de opnametechnieken, wat erg interessant was. Geene vertelde uitgebreid over alle factoren waar je mee te maken hebt bij het opnemen van deze concerten en hoe je tot een eindresultaat komt waar hij, zijn klant en de luisteraar tevreden over kunnen zijn. Dat smaakte naar meer, dus daar gaan we op HiFi.nl zeker nog meer over schrijven.

 De uitdaging in Oostzaan was om samen met het team van PUUR de high-end combinatie zo te laten spelen dat het recht doet aan de opname in de studio. Daar komt uiteraard het nodige bij kijken, waarbij Geene zelf het niet onder stoelen of banken stak hoe spannend de ervaring was. Getuige de reacties van het publiek - en de onze - was het 'concert' in ieder geval meer dan geslaagd, de set speelde waanzinnig goed. We houden je graag op de hoogte van de volgende editie(s) van de Goldmund Suite.

MERK

EDITORS' CHOICE