Pro-Ject CD Box DS2: compacte cd-speler met digitale ingangen

Het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems heeft zijn Box Design DS2-productlijn uitgebreid met een veelzijdig apparaat genaamd CD Box DS2. De nieuwe CD Box DS2 is een cd-speler, die ook kan worden gebruikt als DA-converter of als cd-loopwerk. Het apparaat heeft een compacte vorm en de koper kan kiezen voor een afwerking met houten zijpanelen.

Pro-Ject CD Box DS2: kleine maar fijne cd-speler met digitale ingangen

Het is Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems bouwt draaitafels, luidsprekers versterkers en bronnen. De versterkers en bronnen onderscheiden zich door de compacte bouw. Volgens Pro-Ject vermindert het aantal mensen dat bereid is om veel geld aan een cd-speler uit te geven. Om deze reden stelt het bedrijf de CD Box DS2 te hebben gelanceerd. Wie cd’s wil draaien wordt op zijn wenken bediend, maar wie bijvoorbeeld een streamer digitaal zou willen aansluiten kan daar de CD Box DS2 voor gebruiken. Volgens Pro-Ject heeft de CD Box DS2 een uitstekende DA-converter aan boord.

De Pro-Ject CD Box DS2 is voorzien van een loopwerk dat uitsluitend Red Book-cd’s kan afspelen Het is een zogenaamde slot-in drive, die een bijzonder robuuste, dus betrouwbare constructie heeft en goed bestand zou moeten zijn tegen geluidsschadelijke invloeden zoals trillingen.

Voor wie geen cd’s wil draaien, biedt de nieuwe Pro-Ject CD Box DS2 twee optische en één coaxiale aansluiting, die allemaal gegevens kunnen verwerken met een resolutie van maximaal 24-bits/192 kHz. Een usb-poort is ook beschikbaar ter aansluiting van een pc of Mac. Deze interface is bijzonder flexibel omdat deze muzieksignaal in lineair PCM-formaat kan verwerken met een maximale resolutie van 32-bits/384 kHz. Bovendien kan muzieksignaal ook in DSD worden verwerkt, waarbij DSD via PCM, of kortweg DoP, wordt gebruikt. Immers, DSD wordt ondersteund tot maximaal DSD256. Voorts ondersteunt de Pro-Ject CD Box DS2 het afspelen van DXD.

De geplaatste dac-chip is een AK4490 die signaal tot 32-bit/384 kHz kan verwerken. Dan zijn er nog vijf digitale filters voor PCM en twee voor DSD, dus wie wil experimenteren kan het klankkarakter aanpassen.

De gebruiker heeft de beschikking over een enkel paar analoge cinch-uitgangen, maar ook digitale uitvoer is mogelijk via de optische en coaxiale uitgang. Een triggeringang en -uitgang maken aan/uitschakelen mogelijk in combinatie met andere daarvoor geschikte apparaten.

Het frontpaneel is compleet en de CD Box DS heeft alle bedieningselementen op het frontpaneel. Onder de gleuf van het slot-in loopwerk, bevindt zich een dimbaar dot-matrix-display met hoge resolutie en alle knoppen voor de bediening. Aan de rechterkant zijn knoppen voor invoerselectie, de selectie van de filterkarakteristieken en een knop voor het uitwerpen van cd’s.


Zoals bij alle apparaten van de Pro-Ject Box Design DS2-serie, heeft de koper de keuze uit een zilerkleurige of zwarte uitvoering. De aluminium behuizing kan optioneel worden voorzien van houten zijpanelen in de kleuren walnoot  en eucalyptus. Uiteraard zijn een bijpassende externe voeding en een infraroodafstandsbediening bij de levering inbegrepen.

Pro-Ject CD Box DS2: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Pro-Ject CD Box DS2 zou binnenkort in de winkel moeten liggen voor een bedrag van net geen 800 euro. De uitvoering met houten zijpanelen is 100 euro duurder.


MERK

EDITORS' CHOICE