NIEUWSAudio21

Diesis Audio luidsprekers bij Audio21: demo op 8 december

Redactie Hifi.nl | 03 december 2018 | Fotografie Fabrikant

Audio21 in Wapenveld is exclusief dealer geworden van de luidsprekers van Diesis Audio. Dat moet uiteraard gevierd worden, dus je bent zaterdag 8 december aanstaande van harte welkom om kennis te maken met het Italiaanse high-end merk

Diesis Audio

Diesis Audio is de creatie van Giuseppe Gabbarini. Zijn prachtige hoogrendement luidsprekers worden vanuit Ubrië, waarbij het driemanschap Giuseppe Gabbarini, Maurizio Spera en Ino Piazza de bijzondere luidsprekers vorm weten te geven, in akoestische, klankmatige en esthetische zin.

De luidsprekers van Diesis hebben een vrij ongebruikelijke configuratie; een combinatie van een hoornluidspreker en een dipool luidspreker. Hoewel het geen enkel probleem is om een zware solid-state versterker in te zetten, zijn deze hoogrendement luidsprekers erg geschikt voor hybride- en buizenversterkers. 

De line-up begint met de Ludos van € 15.700 per paar en vervolgd naar de Aura (€ 21.000) en Caput Mundi (€ 43.500). De topstukken zijn de Roma van € 80.000 per paar en de Roma Triode van € 150.000. Onlangs is bij AUDIO21 de Ludos gepresenteerd, zaterdag 8 december staan de deuren open voor het model Aura. 

"De laagweergave is een dipoolweergever", zo legt Mark van Braam van Audio21 uit. "Dat lijkt wellicht onlogisch, maar gelukkig dat er in deze wereld ontwerpers zijn, die ‘out of the box’ durven te denken. Er is geen kastkleuring, wat zich onmiddellijk laat vertalen in een super schoon geluid. Bovendien ontzettend snel en schone laagweergave zonder stress."

"De kasten zijn gemaakt van een materiaal wat Clad 58 heet. Een zeer zwaar en stijf composiet, speciaal ontwikkeld met als doel om geen enkele resonantie te creëren of te doen laten ontstaan. 
De woofers zijn op een geniale manier bevestigd, waardoor ze een vast onderdeel zijn geworden van de ‘kast’. Resoluut aan de achterkant alsnog vastgehouden middels een dikke rvs-plaat. De kast is vervolgens afgewerkt met een lederprint materiaal, Italiaans handwerk, allemaal met kleermakersprecisie."

"De hoorns die het middengebied en hoogweergave voor hun rekening nemen, zijn gemaakt van Corian, op maat geproduceerd door DuPont. Ultra stijf en compact en hierdoor geen ongewenste diffracties. De Beima laagunits en BMS drivers zijn op specificatie gemaakt voor Diesis. Wanneer we naar de gebruikte materialen kijken; Clad 58, Corian, geanodiseerd aluminium, rvs, pvc, mdf en hout; elk onderdeel is gemaakt en gebruikt voor z’n functie, waarbij er niet gekeken is naar kosten. Een luchtgewikkeld filter is dusdanig opgehangen, dat het geen onderdeel is van de kast. Weerstanden van onder andere Audin en Mundorf."

Je bent van harte welkom bij Audio21 op zaterdag 8 december tussen 10.00 en 17.00 uur om de Aura van Diesis Audio te komen bewonderen. Aansturing wordt verzorgd door versterkers van Jadis en draaitafels van Pluto. 


EDITORS' CHOICE