HI-VISITConcerto Audio

Hi-Visit: Davone bij Linn-specialist Concerto Audio

Concerto Audio is al vele jaren een begrip onder muziekliefhebbers binnen de Amsterdamse grachtengordel. Onlangs heeft Concerto een interessant luidsprekermerk aan haar leveringsprogramma toegevoegd: Davone Audio. Dat vraagt om een nieuwe Hi-Visit!

Aangekomen in Amsterdam worden we hartelijk ontvangen door Alex en Thierry. Alex is de eigenaar van Concerto Audio en verantwoordelijk voor Hi-Fi, tweede man Thierry is verantwoordelijk voor leveringen en voor de techniek. Stefan richt zich primair op head-fi vanuit zijn eigen shop op de bovenste verdieping van het winkelpand. HiFi.nl krijgt direct een grande tour. Net als in de stad zelf, voelen we ons snel thuis in de gezellige winkel aan de Utrechtsestraat. Het smalle, typisch Amsterdamse winkeltje ademt – net als het oude Amsterdam zelf - een prettige atmosfeer.

De rondleiding voelt als een ontdekkingsreis. Het pand heeft verschillende vertrekken, bereikbaar met verschillende trappetjes, waarin knusse luisterruimtes zijn gesitueerd. Boven is er een luisterruimte voor Head-Fi, beneden voor Hi-Fi. Enerzijds een duidelijke scheiding met een heel eigen specialisme, maar door het samenvoegen van twee bedrijven onder een dak worden beide doelgroepen bovendien geprikkeld om ook eens aan een andere manier van muziekbeleving te snuffelen.

Het huiselijke karakter van de luisterruimtes bij Concerto Audio

We zijn vooral gecharmeerd van het huiselijke karakter van de winkel. Kenmerkend is de geringe grootte van de luisterruimtes. Wij verwachten dat de ruimtes representatief zijn voor de gemiddelde huiskamer in Amsterdam. Wanneer het in de luisterruimte van Concerto goed klinkt, dan is dit waarschijnlijk een prima graadmeter voor de klankeigenschappen thuis.

Leuke hifi-winkel

Het valt ons op dat de winkel niet direct de uitstraling heeft van een ‘doorsnee’ Hi-Fi-winkel. Naast het brede en diepe aanbod van Linn, levert Concerto slechts een handjevol andere merken. Een opmerkelijk keuze in een markt waar de hedendaagse consument graag iets te kiezen wil hebben. Of misschien toch niet?

Alex Esser heeft Concerto in 2007 opgericht met een heel specifiek doel voor ogen. Hij wilde geen Hi-Fi supermarkt zijn, maar eerder een ‘leuke’ Hi-Fi winkel die heel gericht maatwerkoplossingen kan bieden aan liefhebbers van muziek. Deze winkels waren er nog niet in Amsterdam. Aanvankelijk start hij met een bredere selectie van exclusieve highend merken, maar de laatste twee jaar focust hij heel bewust op het schotse highend merk Linn. Hierover is Alex openhartig.

Alex Esser is openhartig over zijn visie

Volgens Alex is het type klant van Concerto niet de typische Hi-Fi-klant die eindeloos gaat luisteren, vergelijken en shoppen. De klant van Concerto houdt van muziek en wil voor zijn of haar specifieke woonomgeving de meest praktische en goed klinkende totaaloplossing. Zonder al te veel gedoe. Deze klant komt binnen met een specifieke vraag, Concerto adviseert en stelt vervolgens - al dan niet binnen een budget - een passende maatwerkoplossing samen. Door juist meer te focussen op de producten van Linn, kan Concerto nog beter aan die specifieke wens van de klant voldoen.

Een van de muzieksystemen die Concerto veel toepast is de Selekt DSM van Linn. Dit systeem is zeer vriendelijk in het gebruik en is helemaal naar wens te configureren. Wil de klant graag een Linn Selekt voor het gebruik met een hoofdtelefoon, dan kan deze worden geleverd met een hoofdtelefoon module. Heeft de klant actieve speakers, dan kan deze ook worden als voorversterker-streamer. Toch liever een compleet systeem, dan kan er ook een eindversterker module worden geïntegreerd.

 De Linn Selekt DSN is zeer breed inzetbaar bij maatwerkoplossingen

Linn levert de Selekt DSM dus geheel built-to-order en wil de klant over een paar jaar iets anders, dan is een eenvoudige module-wissel voldoende om weer jaren te kunnen genieten van dezelfde Selekt. Hiermee verdient de iets hogere investering zich over tijd dubbel en dwars terug en draagt zodoende ook nog eens bij aan een beter milieu. Tegenwoordig ook een belangrijk thema.

Oude liefde roest niet

Waarom juist Linn? Dit heeft volgens Alex enerzijds te maken met zijn voorliefde voor dit merk, anderzijds met de filosofie van het merk. Linn stelt namelijk dat wanneer je op zoek bent naar een betere geluidskwaliteit, je dit eerst moet zoeken bij de best mogelijke bron en niet zozeer in een andere luidspreker. Als de muzikale informatie al aan de bron ontbreekt, dan wordt de oorspronkelijke studiokwaliteit immers nooit meer benaderd, hoe goed de versterker of luidsprekers ook zijn. 

Bronnen van Linn zijn tijdloos vormgegeven en zijn gemaakt voor het leven

Als veertienjarige jongen schaft Alex (mede hierom) zijn eerste Linn set aan en blijkt hiermee de jongste Linn bezitter in Nederland. Hierna heeft hij uitsluitend kleine stapjes naar een hoger niveau gemaakt. Eén bron is decennialang gebleven. Zijn geliefde Linn LP12 platenspeler. Bent u zelf ook in het bezit van een Linn LP12 platenspeler, dan is het wellicht goed te melden dat deze nog steeds kunnen worden onderhouden, gerepareerd of opgewaardeerd tot het hedendaagse niveau. Hiermee blijft de Linn PL12 uw platenspeler voor het leven.

Wilt u graag een nieuwe LP12 aanschaffen, dan is dat ook mogelijk. Concerto bouwt op basis van uw wensen een nieuwe LP12 en stelt deze conform fabrieksspecificaties voor u af. Het is belangrijk te melden dat Thierry een van de weinige getrainde specialisten is die hiertoe is gemachtigd door de fabrikant. Klanten uit geheel Europa, maar ook buiten Europa weten de weg naar de winkel aan de Utrechtse straat inmiddels te vinden.

Het klinkt gek, maar net als de iconische LP12 zijn ook de streaming audio producten van Linn gemaakt voor het leven. Met een simpele software upgrade zijn zelfs de eerste streamers uit 2007 uit te rusten met de functionaliteit van streamers van nu. Is de hardware ontoereikend, dan levert Linn een compacte module waarmee de streamer in een paar minuten ook technisch weer helemaal bij de tijd is. Dit is uniek in de streamer markt. Het door Linn ontwikkelde streaming platform biedt hier die functionaliteit en flexibiliteit om ook streaming audio devices (met doorgaans een zeer beperkte levenscyclus) voor het leven mee te laten gaan.

Portfolio

Concerto levert het gehele programma van Linn; van Majik muzieksystemen en ‘instap’ luidsprekers tot de hoogwaardige actieve Klimax luidsprekersystemen. Nu zit er tussen de instapserie en de highend serie van Linn een relatief grote prijs-gap. Hierom heeft Concerto Audio een aantal aanvullende merken in het leveringsprogramma opgenomen waarmee Concerto in elk prijssegment een goed klinkende oplossing kan bieden. Hiernaast levert Concerto verschillende merken die op een of andere manier raakvlakken hebben met Linn. Nieuw bij Concerto is bijvoorbeeld de bekabeling van Atlas. Dit merk is opgericht door een van de voormalige engineers bij Linn en de bekabeling die Linn zelf uitlevert onder de Linn merknaam is eveneens afkomstig uit de Atlas-fabriek.

Hiernaast levert Concerto phono voorversterkers van het Zweedse Lejonklou die optimaal zijn afgestemd op het gebruik van het door velen zeer geliefde Linn Adikt element. Voor de liefhebbers van de buizen levert Concerto prachtige versterkers van Airtight. Deze uit Japan afkomstige buizenversterkers zijn het nazaat van de voormalig Luxman oprichter. Volgens Alex kunnen de buizenversterkers van Airtight met recht worden betiteld als super-Luxman’s. De klanksignatuur is zeer gedetailleerd en snel. Hiermee past het qua karakter weer heel goed bij Linn. Naast de actieve en passieve luidsprekers van Linn levert Concerto luidsprekers van het Britse Graham Audio. Dit zijn zeer transparant klinkende BBC-monitorluidsprekers met een hoge cool-factor. Deze luidsprekers hebben een hele specifieke doelgroep en vullen het leveringsprogramma perfect aan.

De cool-factor van deze exclusieve Airtight versterker is stratosferisch hoog…  (foto: Concerto Audio)

Nieuw bij Concerto: Davone

Een van de merken die het leveringsprogramma van Concerto aanvullen zonder concurrentie met Linn en Graham aan te gaan is het Deense Davone. Davone Audio produceert audiofiel klinkende luidsprekers met een onderscheidende en tijdloze vormgeving. Davone bestaat vrijwel even lang als Concerto Audio en Alex heeft al een vele jaren een oogje op dit merk. Nu, tien jaar later, besluit hij het merk als eerste partij in Nederland te gaan voeren.

Volgens Alex zijn de luidsprekers van Davone ‘the best kept secret’ van dit moment. Ondanks dat Davone nog maar twee weken door Concerto wordt geleverd, heeft hij er al meerdere sets van verkocht. Puur op de vormgeving. Dit is in de geschiedenis van Concerto nooit eerder gebeurd. Mensen lopen langs de winkelpui, zien de luidsprekers staan en besluiten de Davone’s te beluisteren omdat ze er zo mooi uitzien. Het organische, feminiene lijnenspel spreekt ons direct aan en we vragen ons initieel af welke Deense of Italiaanse topontwerper er schuilgaat achter deze prachtige creaties.

De Davone Twist Select is naar smaak te personaliseren

Davone Audio

We maken vervolgens kennis met de eigenaren van Davone Audio, Paul Schenkel en Debby van Hal; een sympathiek duo van Nederlandse afkomst en sinds een jaar of vijftien woonachtig in Denemarken. We vragen eigenaar en oprichter Paul hoe ze in Denemarken zijn beland. Paul geeft aan dat hij natuurkunde heeft gestudeerd en dat hij hierna graag werk in de akoestiekwereld wilde hebben. In zijn zoektocht heeft hij een tijdje in Australië gezeten en is daarna weer teruggekeerd naar Nederland waar hij een baan vindt bij de Philips gehoorapparatendivisie.

Nadat de gehele divisie naar Denemarken verhuist, is Paul meegereisd en heeft de werkzaamheden een paar honderd kilometer noordelijker voortgezet. Gezien de kleinschaligheid van dit onderdeel van Philips, krijgt hij behalve met engineering ook te maken met commercie, logistiek en met de business zelf. Op een bepaald moment begint zijn ‘oude hobby’, namelijk luidsprekerbouw, weer te kriebelen en bouwt hij een prototype van de speaker die hij reeds tijdens zijn verblijf in Australië heeft ontworpen. Deze speaker zou later bekend worden als de Davone Rithm.

De Davone Grande is een opvallende verschijning

Waarom Davone?

We vragen Paul naar zijn motieven om Davone op te richten in een markt waarin eigenlijk al te veel high-end fabrikanten actief zijn. Waarin denkt hij zich ten opzichte van de gevestigde orde te kunnen onderscheiden? Volgens Paul is een luidspreker met een tijdloos ontwerp en een audiofiele weergavekwaliteiten een welhaast paradoxale combinatie in de Hi-Fi-wereld. Een luidspreker volgens zijn filosofie was er simpelweg nog niet. Zodoende neemt Davone Audio met haar prachtige creaties een unieke plaats in.

Een trotse Paul Schenkel bij zijn laatste creatie: de Davone Twist Select

Deze stelling kunnen we dan ook beamen. Er zijn dan wel verschillende Hi-Fi-fabrikanten die prachtige producten ontwerpen, maar voor sommige muziekliefhebbers schieten deze tekort in betrokkenheid en beleving. Daarnaast zijn er fabrikanten van highend producten die magistraal klinken, maar niet altijd even mooi bij de stijl van inrichting passen. De uiteindelijke keuze dwingt links- of rechtsom niet zelden tot compromissen.

Tijdens het gesprek geeft Paul aan dat hij eigenlijk al sinds zijn vroege tienerjaren zijn eigen luidsprekers op basis van Philips breedband luidsprekers in elkaar knutselt. Op dat moment beginnen zijn ogen te fonkelen en vertelt dat hij als jonge tiener zelfs heeft geprobeerd een quadrafonisch geluid uit zijn wekkerradio te toveren. Heerlijk. Aan ambitie had Paul als kind al geen gebrek. Deze ambitie zou later nog van pas komen wanneer hij zijn bij Philips opgedane akoestische vaardigheden toepast op het ontwerp van de Davone Rithm.

Commerciële successen

Het prototype van de Davone Rithm wordt al vrij snel aan het publiek van een Deense meubelbeurs getoond. De focus ligt namelijk meer op interieurdesign dan op Hi-Fi. De reacties waren unaniem positief. De mensen vonden het luidsprekerontwerp mooi. Bovendien kwam Paul hier in contact met een meubelbouwer die de lastig te fabriceren gebogen kastdelen voor hem kan maken.

Vervolgens neemt Davone deel aan een Hi-Fi beurs in Denemarken en vervolgens reist hij af naar Las Vegas om zijn creatie tijdens de CES te tonen. Bij Philips heeft Paul namelijk internationaal leren denken om gelijk groots in te zetten. Hier scoort Davone direct zijn eerste Japanse distributeur. Davone bleek met haar producten een schot in de roos voor de Japanse markt; in Japan vinden ze de balans tussen prijs, design en geluidskwaliteit namelijk erg belangrijk. Deze eerste distributeur is overigens nog steeds klant van Davone.

Naast Japan zijn de luidsprekers van Davone inmiddels leverbaar in Nederland en zijn de eerste stappen gezet voor de distributie naar Duitsland. Thuisland Denemarken ligt ook in de planning, maar aangezien hier relatief veel luidsprekerfabrikanten actief zijn is het lastig om hier een vaste voet aan wal te krijgen. Denen blijken namelijk een vrij conservatief volkje en kiezen het liefst voor het ‘veilige bekende’ dan voor een onbekende nieuwkomer.

Lees ook onze review van de Davone Studio

Taakverdeling

Debby is sinds een jaar werkzaam bij Davone. Haar achtergrond ligt in de IT. Na het behalen van haar bachelor degree heeft ze gewerkt bij Atos Origin en is vervolgens met haar wederhelft meegereisd. In Denemarken heeft ze jaren vrijwilligerswerk en projectleiding voor bedrijven gedaan waarna ze de stap naar Davone heeft gemaakt. Ze houdt zich voornamelijk bezig met de automatisering, met de distributie en met een deel van het fabricageproces. Alle stoffering wordt namelijk door haar hand vervaardigd, waaronder het naaiwerk van de stof van de Davone Mojo.

Debby & Mojo.jpg – Bijschrift: Debby van Hal met ‘haar’ prachtige Davone Mojo

Binnen Davone is Paul verantwoordelijk voor het product design, de techniek en de productie. De door de meubelbouwer vervaardigde panelen worden bij Davone geassembleerd en worden de luidsprekers met grote precisie met de hand afgebouwd. Ondertussen heeft Davone zelfs personeel aangetrokken om aan de vraag te kunnen voldoen. De marketing en de huisstijl van Davone is een gezamenlijke activiteit. We kunnen ons dan ook voorstellen dat wanneer wij thuis samen naar een aflevering van Borgen kijken op Netflix, Paul en Debby gezellig samen een marketingcampagne voor de Nederlandse markt bedenken. Onder het genot van een hapje en een drankje. Wie weet.

Niet alleen de stof kan worden gepersonaliseerd, maar ook de houten cones zijn leverbaar in verschillende kleuren

Productportfolio

Op dit moment telt het leveringsprogramma zeven modellen, waarvan twee oudgedienden; de Tulip en de Grande. Deze zullen op termijn uitfaseren. Nieuw in het programma is de prachtige subtiel vormgegeven Twist. Alle speakers van Davone zijn ontworpen volgens het basreflex principe. De compacte speakers zijn tweeweg en de grotere modellen drieweg systemen. De metal-dome tweeters zijn afkomstig van SB Acoustics en de overige units komen van Wavecor. Beide spin-offs van het bekende Scan-Speak. De afwerking van de cabinets is uitsluitend in walnoot. Davone heeft met RAL-kleuren en verschillende houtmotieven geëxperimenteerd, maar er was vrijwel uitsluitend vraag naar Walnoot.

De rode lijn in het ontwerp is dat de luidspreker cabinets zijn afgeleid van lifestyle designklassiekers. Denk bijvoorbeeld aan de iconische lounge chair van Eames of de 1-2-3 chair van Verner Panton. De Davone Studio is een prachtig gestileerde tweeweg monitorluidspreker inclusief een hoge voet. De Ray is een eigenzinnige drieweg luidspreker een knipoog naar het design van zowel een Ray(-Ban) zonnebril, de stoel van Eames en de iconische Bose 901 luidspreker.

De Twist is de nieuwste aanwinst in het programma. Dit is een tweeweg luidspreker die in de Select uitvoering (meerprijs) kan worden gepersonaliseerd. Vervolgens de statige Solo 3-weg luidspreker. Dit is het huidige vlaggenschip van Davone. Tenslotte heeft Davone haar eerste actieve luidspreker geïntroduceerd, de Mojo. Ook deze is in de gewenste kleur leverbaar zodat deze naadloos aansluit in elk interieur. De voetjes en stands zijn (behalve bij de Mojo) bij de levering inbegrepen, dus geen verborgen meerprijzen.

De vormgeving van de Davone Ray maakt herinneringen los

Met deze huidige productlijn biedt Davone voor elke doelgroep een met de hand vervaardigde highend luidspreker met een onderscheidende vormgeving. Toch geeft Paul aan dat er nog voldoende uitdagingen zijn om de komende jaren in vast te bijten. We zouden ons kunnen voorstellen dat enkele oudere modellen op termijn zullen worden afgelost door opvolgers en dat het portfolio op termijn wellicht zal worden uitgebreid met actieve luidsprekers voorzien van Wi-Fi en DSP. We stellen gerichte vragen in deze richting, maar meer dan een glimlach kunnen we niet ontlokken. De fabrikant krijgt hierbij fonkeltjes in zijn ogen, maar houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar.

Luisterindrukken

Na de interviews luisteren we afsluitend naar de de prachtige nieuwe Davone Twist Select in combinatie met de Linn Selekt DSM. Ten opzichte van de normale Twist wordt de Select-versie afgewerkt met de designer meubelstof van Kvadrat in diverse leverbare kleuren. De afmetingen van de luisterruimte zijn beperkt en de wanden hebben geen speciale akoestische behandeling ondergaan.

De Linn & Davone-combinatie versmelt vrijwel onzichtbaar met de inrichting

Laten we er niet omheen draaien; we verwachten initieel enige discrepantie tussen het mooie ontwerp, de perfecte afwerking en de uiteindelijke geluidskwaliteit. Aannames, verwachtingen en bovenal verrassingen! We kunnen onze eerste indrukken niet onder het tapijt vegen. Het moet gezegd worden. We zijn direct zeer onder de indruk van dit relatief compacte tweewegsysteem. We ervaren de Twist als een warm-neutrale luidspreker waarbij het hele geluidsspectrum keurig netjes in balans is. Niet te dik, niet te vet, maar met voldoende autoriteit en body waarmee deze luidsprekers geschikt zullen zijn voor muziekliefhebbers met een brede muzieksmaak en bovendien een goede match maken met een breed scala aan versterkers. De weergave is dynamisch en eerlijk. Het geluidsbeeld is open en ruimtelijk. De rust waarmee deze combinatie speelt is opmerkelijk.

We beluisteren een kleine selectie van onze referentiemuziek. Een van de artiesten die we tegenwoordig veel gebruiken is het album Insight II van Julien Marchal. Zijn albums zijn opgenomen met een specifieke opnametechniek waarbij de microfoons dicht op het mechaniek zijn geplaatst. Indien de set aan snelheid en transparantie te kort komt, klinkt de piano al snel ‘suffig’. Wanneer de klankbalans te warm is wordt het al snel erg zwaar en vermoeiend. Dit is niet het geval bij de Linn-Davone combinatie. Elk rateltje, zuchtje en imperfectie dringt met de hoogste perfectie onze gehoorgang in.

Vervolgens beluisteren we het complexe elektronische album Spitfire van Porter Robinson. We genieten van de ietwat vreemde composities die we in de loop van de jaren al bij zoveel reviews hebben gebruikt. De snelheid, het dynamisch bereik en de weergave van de fase-effecten in de muziek zijn indrukwekkend. Is er ergens een combinatie iets niet op orde, dan verliest dit album voor ons direct zijn glans. Vervolgens beluisteren we nog willekeurige muziekstukken om de weergave van stemmen en houtklanken te beoordelen; kippenvel. Het zijn maar indrukken, maar de Linn-Davone combinatie scoort op vrijwel alle vlakken goed tot zeer goed. We vragen ons af waarom niet elke highend Hi-Fi set op dit niveau presteert. Dit is genieten met hoofdletters.

We kunnen het niet laten en vragen Paul naar de retailprijs van deze Davone Twist. We verklappen helemaal niets, maar deze Twist staat direct met stip in de top drie van onze persoonlijke luidspreker wishlist.

Nagenieten 

Na een lange dag met interviews, een fotograferen, luisteren en vooral veel traplopen hebben we een hele goede indruk gekregen van de idealen en drijfveren van Concerto Audio en Davone Audio. Tijd om eens lekker te gaan zitten en na te genieten onder het genot van een heerlijk koel pilsje. Samenvattend kunnen we stellen dat het bij Concerto Audio gaat om de pure beleving. De beleving van de winkel, de beleving van muziek tijdens de luistersessie, de beleving van de (perfecte!) Italiaanse espresso en de uiteindelijke beleving van de Concerto-klant thuis in de vorm van een gepersonaliseerd totaalconcept. Ook voor ons is het bezoek aan Concerto een totaalbeleving.

Wat wij vooral als verlichtend ervaren is het totale gebrek aan specificaties en technische feitjes. Vraag bij Concerto niet naar het beste systeem in statische getalletjes, maar vraag of u gewoon eens naar een systeem te mogen luisteren. Geniet hierbij van het beste dat Concerto u kan bieden. Hadden we de koffie al aangestipt? Zelfs in Italië maken ze dit niet overal op dit niveau.

Beleving. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Specs zijn zo niets zeggend en is een beetje hetzelfde als bij een de aankoop van een fles single-malt whisky te vragen naar de plaatsen waar de smaakbepalende deukjes in de ketel zijn geslagen. Daar gaat het immers niet om. Het gaat om het genieten van de heerlijke aroma’s in het stookvocht. Hetzelfde geldt voor het genieten van uw favoriete muziek zonder te hoeven denken in watts, bits, bytes en processorkracht. Concerto snapt dit. Dit is een belangrijk onderdeel van de filosofie en kracht van Concerto Audio.

Slotwoord

Concerto kiest er heel bewust voor om zich te richten op een specifieke groep muziekliefhebbers die enkel genoegen neemt met de beste geluidskwaliteit. Hierbij is het budget niet altijd de limiterende factor. Hierbij beperkt Concerto zich niet met een paar producten van veel merken, maar heeft een breed keuzepallet met alles dat een paar zorgvuldig geselecteerde merken te bieden heeft. In de basis kiest Concerto niet zomaar een merk, maar een merk uit een mysterieus land van mythes en legenden; Linn. Een exclusief merk dat producten lijkt te ontwerpen met een uitgebalanceerde mix van science en witchcraft. De muzikale beleving is in elk geval magisch, de techniek biedt u een beleving voor het leven.

De luidsprekers van Davone zijn werkelijk prachtig om te zien

Onze kennismaking met Davone Audio is voor ons een absolute verrassing. De luidsprekers van Davone hebben alles wat wij als Hi-Fi recensenten zoeken in een (nieuwe) luidspreker. Een mooi Deens design, compacte bouw, audiofiele geluidskwaliteit, interessant prijskaartje en, niet in de laatste plaats, de Nederlandse roots! Wilt u zelf ervaren hoe de combinatie Linn en Davone klinkt, plan dan zeker eens een cultureel uitje naar Amsterdam in en maak een afspraak met Alex Esser voor een indrukwekkende Concerto-beleving als hoogtepunt van uw Amsterdam city trip. Besluit u een blijvende herinnering mee naar huis te nemen, bespreek met eigenaar Alex ook eens de interessante lease of financieringsmogelijkheden. Topkwaliteit Hi-Fi is namelijk niet voorbehouden aan de lucky few, maar is vooral bedoeld voor muziekliefhebbers zoals ú.

Meer informatie over Concerto Audio vind je op www.linn.amsterdam. Meer informatie over luidsprekers van Davone Audio vind je op www.davoneaudio.com.

MERK

EDITORS' CHOICE