Het licht uit in alle HiFi Klubben winkels (op 14 november)

Nee, het is geen faillissement, of een onderdeel van Earth Hour. Alle 104 winkels van HiFi Klubben in Nederland, Duitsland en Scandinavië doven op 14 november aanstaande het licht als onderdeel van hun Listen in the Dark-campagne. Luistersessies in het donker: deels om beter van de muziek te kunnen genieten, en deels als kritiek op het feit dat we het tegenwoordig te druk hebben om nog echt naar elkaar te luisteren. 

Listen in the Dark

Listen in the Dark is een reeks intieme concerten met lokale artiesten die georganiseerd worden in alle winkels van HiFi Klubben in Nederland en de vier andere landen waar de Scandinavische keten te vinden is: Duitsland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. "Maar het worden absoluut geen gewone concerten – want ze worden gehouden in het donker, met de gordijnen dicht en de mobieltjes uit. En dat is niet zonder reden."

"HiFi Klubben wil namelijk dat we weer echt gaan luisteren. Met Listen in the Dark krijgt iedereen de mogelijkheid om onder unieke omstandigheden echt van muziek te genieten. In een donkere omgeving, zonder afleiding en met mooie, akoestische livemuziek gebruiken we onze zintuigen op een andere manier dan normaal."

"Mensen luisteren niet meer. We luisteren niet genoeg naar elkaar. We zitten vaker op sociale media dan we naar onze kinderen luisteren. We luisteren niet naar ons lichaam als we gestrest zijn. En vaak luisteren we ook niet echt meer naar muziek. Behalve als een soort achtergrondgeluid dat 24 uur per dag aan staat."

"En daar wil HiFi Klubben iets aan doen. Want als we echt luisteren, gebeurt er iets heel bijzonders. We komen in balans, met onszelf en met de mensen om ons heen. Als we echt naar muziek luisteren, komen er in onze hersenen stoffen vrij die ons een heel warm gevoel van binnen geven."

“We willen heel Nederland vragen om mee te doen en er zo voor zorgen dat we weer iets meer naar elkaar gaan luisteren. Want elke keer dat we goed luisteren – naar onszelf, elkaar en naar onze kinderen – wordt de wereld weer een klein beetje beter. We hopen dat we mensen met dit event wat bewuster kunnen maken, en natuurlijk een mooie luisterervaring kunnen bieden”, zegt Martin Kjær Skou van HiFi Klubben. 

Je kunt meedoen met deze luistersessies in het donker, op woensdag 14 november om 19.30 uur in alle 104 winkels van HiFi Klubben in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Nederland. Listen in the Dark is onderdeel van het initiatief Welcome Listeners. Meer informatie vind je op de website van HiFi Klubben.


EDITORS' CHOICE