NIEUWSKEF

Nieuwe KEF R Series: 'The only thing that remains the same is the name'

De Britse luidsprekerbouwer KEF heeft een nieuwe productlijn genaamd R Series uitgebracht. Volgens KEF is een compleet nieuwe productlijn ontwikkeld waarbij alleen de productbenaming gelijk is gebleven. Dat sprake is van nieuwe luidsprekers blijkt alleen al uit het feit dat er 1.043 nieuwe onderdelen zijn verwerkt...

De R-Series bestaat uit vloerstaande modellen, een centerluidspreker, een monitormodel en een Dolby Atmos model. Zowel de muziekliefhebber als de home cinema liefhebber zouden dus hun gading kunnen vinden in de nieuwe R Series van KEF. De klant kan kiezen uit een witte, zwarte of walnoothouten uitvoering.

KEF R Series: nieuwe luidsprekers voor muziek en home cinema

“De nieuwe KEF R Series is geheel opnieuw ontworpen. Tientallen jaren aan ervaring en onze tomeloze passie voor muziek komen in de nieuwe R Series samen. Deze serie combineert innovaties vanuit de Reference Series met nieuwe technologieën op maat. Zo levert de nieuwe R Series meer detail, een levendiger weergave en diepte. Elk onderdeel van de nieuwe KEF R Series is nauwkeurig ontworpen, zodat u kunt luisteren naar muziek met alle emotionele nuances van de oorspronkelijke opname,” aldus de Britse luidsprekerbouwer KEF.

De R Series biedt keuze uit drie vloerstaande luidsprekers, genaamd R11, R7 en R5, een op een stand te plaatsen compact model, genaamd R3, een centerluidspreker genaamd R2C en een Dolby Atmos model genaamd R8a. Elke luidspreker biedt volgens KEF de beste weergave die KEF ooit in deze categorie heeft gebouwd.

Alle modellen (behalve de R8a die uitsluitend in zwart of wit wordt geleverd), komen in drie finishes beschikbaar: hoogglans wit, hoogglans zwart en een walnoot versie.

KEF R Series: technische kenmerken in vogelvlucht

KEF heeft naar eigen zeggen in totaal 1.043 nieuwe onderdelen voor de R Serie gebruikt. De belangrijkste technische kenmerken en verbeteringen zijn als volgt samen te vatten:

 • R STARTS WITH REFERENCE – uitgerust met grote technische vernieuwingen. De meeste hiervan zijn afkomstig van, en bezield door, de ongeëvenaarde Reference Series
 • SHADOW FLARE - afstraling van de tweeter wordt niet langer gehinderd door de zichtlijn van de kastranden
 • LOW FREQUENCY DRIVERS - bestaan uit een tweedelige structuur, waarbij een shallow oppervlakkige laag van aluminium bovenop een papieren conus rust.
 • CABINET BRACING – het gebruik van inwendige beugels met een ‘lossy’ interface is uiterst effectief in het wegnemen van ongewenste trillingen.
 • FLEXIBLE PORT TECHNOLOGY – met computational fluid dynamics worden de flare en het profiel van elke poort berekend om turbulentie tegen te gaan.

 

KEF R Series: prijzen en beschikbaarheid

De levering zal per direct beginnen maar vanaf november zullen alle modellen en afwerkingen uit voorraad leverbaar zijn. Tot die tijd wordt geleverd op basis van beschikbaarheid.

De prijzen per stuk zijn als volgt:

 • R11: 2.499 euro
 • R7:   1.599 euro
 • R5:   1.199 euro
 • R3:   799 euro
 • R2C: 999 euro
 • R8a: 479 euro

 

 

 

 

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE