NIEUWSClasse Audio

In memoriam Mike Viglas, mede-oprichter van Classé Audio

Mike Viglas, mede-oprichter van het Canadese Classé Audio, is onlangs op 85-jarige leeftijd overleden. Viglas heeft Classé Audio gedurende dertig jaar geleid, samen met ingenieur en mede-oprichter David Reich. Sinds begin 2018 is Classé Audio in handen van Sound United, het bedrijf achter de merken Denon, Marantz, Polk en Definitive Technology.

Classé Audio: Mike Viglas, R.I.P.

Mike Viglas, mede-oprichter van het Canadese audiobedrijf Classé Audio, is onlangs op 85-jarige leeftijd omringd door zijn familieleden in een ziekenhuis overleden. Viglas heeft Classé Audio opgericht in 1980 samen met ingenieur David Reich en leidde het bedrijf gedurende dertig jaar. In 2001 startte hij een partnerschap met Bowers & Wilkins-baas Joe Atkins.

Viglas was als jonge man in 1952 uit Griekenland geëmigreerd naar Canada en had eerst naam gemaakt als dealer van vrachtauto’s van het Amerikaanse Ford voordat zijn liefde voor muziek en goed geluid hem naar de high-end industrie brachten. Als eerbetoon aan de Griekse oorsprong van oprichter Viglas, gebruikt Classé als benaming voor zijn productlijnen de Griekse letters Delta, Sigma en Omega.

Classé Audio werd begin 2018 overgenomen door Sound United dat ook de bezitter is van Denon, Marantz, Polk, Boston Acoustics en Definitive Technology.

MERK

EDITORS' CHOICE