Chord Poly krijgt (eindelijk) zijn app

Het heeft even geduurd, maar Chord brengt nu een app waarmee het instellen en bedienen van zijn Poly-streamer heel wat eenvoudiger wordt. De GoFigure-app is voorlopig enkel voor iOS beschikbaar, er wordt nog hard gewerkt aan een Android-versie.

Het verschijnen van de GoFigure-app ontzenuwt onze voorname kritiek op de Poly-streamer. De draagbare streamer en uitbreiding voor de Mojo-DAC moest immers tot op heden op een vrij omslachtige manier ingesteld worden. Je moest met een meegeleverd pinnetje een verzonken drukknop indrukken, een verbinding maken met het WiFi-netwerk van de Poly en dan met je smartphone via de browser naar een webpagina op de Poly surfen. Die onhandige procedure was een spijtige zaak, want de combinatie Mojo en Poly was wel een geslaagde qua mogelijkheden en klank.

Chord GoFigure-app

Met de app gaat het instellen van de Poly veel eenvoudiger. GoFigure maakt via Bluetooth contact met de Poly, waarna alle instellingen vlot kunt aangepast worden. Zo wordt het koppelen met een (nieuw) WiFi-netwerk kinderspel en schakel je vlot tussen Roon-modus en andere streamingopties. Het is ook mogelijk om via GoFigure muziekbestanden die op een geheugenkaartje staan af te spelen, al is deze functie nog vrij beperkt. Daar komt later verandering in, zegt Chord. In de app zie je ook hoe het gesteld is qua batterijcapaciteit, wat veel handiger is dan een piepklein ledje aan de zijkant.

De GoFigure-app die Chord Electronics uitbrengt was een ontbrekende schakel in het Poly-verhaal. Hoewel de app uitdrukkelijk werd beschreven in de handleiding, heeft het maanden geduurd om de softwareontwikkeling rond te krijgen. Er waren ook verschillende firmware-updates nodig voor de Poly om ook de ingebakken software klaar te krijgen. De Poly moet voorzien zijn van firmware versie 1.0.26 om goed samen te werken met de GoFigure-app.

Zoals beloofd in de oorspronkelijke review van de Poly zouden we het toestel opnieuw evalueren als GoFigure verscheen. Het goede nieuws is dat de app grotendeels levert wat Chord beloofd heeft. Het is natuurlijk spijtig dat de Android-versie nog op zich laat wachten, maar dat het beschikbaar is voor iPhone en iPad is al veel. Na het aanbrengen van de firmware 1.0.26 – een automatisch proces dat plaatsvindt als je de Poly een 20-tal minuten ingeschakeld laat – maakte GoFigure meteen contact met ons testtoestel. Toch was niet alles perfect, want de Poly wilde daarna geen contact maken met ons WiFi-netwerk. Via de app bleek het uitvoeren van een ‘factory reset’ de oplossing. Het opnieuw instellen van een Poly duurt toch maar een minuut of twee, waarna alles perfect verliep. De app zelf heeft niet zoveel opties en zou een volledige mediaspeler mogen bevatten, maar is wel heel nuttig.

De GoFigure-app is precies wat ontbrak bij de Poly. Omdat het er is, kun je de streamer veel sneller instellen en moet je niet knoeien met pinnetjes en instellingen op je smartphone. Je schakelt ook snel van Roon Ready-modus naar andere streamingopties. Een hele stap qua gebruikersvriendelijkheid, en reden om de oorspronkelijke score van de Poly bij te stellen van 4 op 5 naar 4,5.

Kijk voor meer informatie op de website.

MERK

EDITORS' CHOICE