NIEUWSVincent

De nieuwe Vincent SP-332 is een hybride eindversterker

Het Duitse Vincent heeft een nieuwe eindversterker genaamd SP-332 aangekondigd. De nieuwe eindversterker heeft buizen in de ingangstrap. De uitgangstrap is voorzien van FET’s. Vincent combineert de warmte van buizen met de kracht van halfgeleiders.

Vincent SP-332: hybride eindversterker met buizen in de voortrap en FET’s in de eindtrap

Het in de Duitse plaats Iffezheim gevestigde Vincent heeft enkele maanden geleden de SA-32 uitgebracht, een voorversterker met buizen. De SA-32 krijgt passend gezelschap in de vorm van de nieuwe eindversterker genaamd SP-332. Feitelijk is de SP-332 de opvolger van de SP-331.

De nieuwe eindversterker is een hybride model. In de voortrap zijn twee buizen van het type 6N16 geplaatst die werken in push-pull modus. De eindtrap is voorzien van FET’s, een bepaald type transistor. De klank van buizen wordt op deze wijze gecombineerd met de kracht van transistors.

Vincent heeft VU-meters op het voorpaneel geplaatst. Met een schuifschakelaar op de achterkant kan de kleur van de achtergrondverlichting van de VU-meters en de status-LED's worden geschakeld tussen rood, blauw, groen en wit. De SP-332 weegt twintig kilogram en is voorzien van een transformator met een vermogen van 500 Watt. De afvlakelco’s hebben een totale capaciteit van 80.000 microFarad. Ook in de voeding is een buis geplaatst. Deze is van het type 6N15. Het uitgangsvermogen is 150 Watt per kanaal aan acht Ohm.

De gebruiker kan kiezen uit een cinch- of XLR-ingang.

Vincent SP-332: prijs en leveringsinformatie

De Vincent SP-332 is leverbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering en gaat voor 1.899 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE