Indrukken van de MBL Noble Line bij PUUR in Oostzaan

Ken je ze nog, die kringgesprekken? 'Hoe was jouw weekend?' Bij ons werden de eerste pepernootjes van december afgewisseld met hele fijne muzieknoten, waar we graag nog even een paar foto's van delen. PUUR audio, video & domotica stond zondag namelijk volledig in het teken van de nieuwe Noble Line-modellen van MBL, die hun kunsten mochten vertonen op de vermaarde Radialstrahlers van het merk. Dat wilden we wel even aan het werk horen...

Hoewel de gastvrijheid niet onvermeld mag blijven, inclusief een uitstekende bak koffie en uiteraard de nodige chocolade pepernoten, reden we in de eerste plaats naar Oostzaan om andere zintuigen te bedienen. Gelukkig weten ze bij PUUR heel goed wat ze doen als het op demonstreren van audio-apparatuur aankomt, waarbij je mag rekenen op een fraaie muziekselectie met voldoende ruimte voor de nodige verzoeknummers.

Het resultaat is een open en ontspannen sfeer van en voor mensen met een passie voor de betere audioweergave, waarbij de opkomst recht deed aan de bijzondere nieuwe apparatuur die in het middelpunt stond.

MBL Noble

De nieuwe modellen, het N31 CD-loopwerk en DAC, de N11 voorversterker en de N15 mono eindversterkers, kun je zien als de grote broers van de al langer bij PUUR aanwezige Corona-serie. De lijn moet een grote stap voorwaarts betekenen op werkelijk elk gebied, zowel ten opzichte van de Corona-lijn als de vorige Noble-serie. "Op sommige punten wordt zelfs het niveau van de legendarische Reference-serie bereikt."

Bijzonder aan de N11 is dat deze voorversterker écht nagelnieuw is en rechtstreeks van de Duitse fabrikant richting Oostzaan is gereisd. De show rond de noviteiten van MBL had dan ook geen week eerder plaats kunnen vinden, zo 'vers' waren de modellen waar PUUR de demonstraties omheen bouwden. De luidsprekers van dienst waren zoals aangekondigd de beroemde Radialstrahlers, specifieker de 111F vloerstaanders. "Eigenlijk de perfecte match voor de nieuwe Noble apparatuur", wat we alleen maar kunnen beamen.

Volledige opstelling

  • Noble N31 CD-DAC
  • Noble N11 voorversterker
  • Noble N15 eindversterker, tweemal
  • Noble 111F speakers
  • AudioQuest Niagara 5000 netfilter & bekabeling

Wat het mooie is aan MBL, is dat het heel groots speelt en overal in de ruimte wel een indrukwekkende geluidservaring geeft in tegenstelling tot speakers met een specifieke sweet spot. Naast een geweldig en zeer realistisch klinkend hoog en midden was het laag van de 111F zo indrukwekkend snel en gedetailleerd (en met véél vermogen) dat we zeker nog eens terug zullen gaan. De hele set inclusief AudioQuest-kabels en het Niagara 5000 netfilter kost een kleine 108.000 euro, maar speelde dan ook de sterren van de hemel. 

MERK

EDITORS' CHOICE