NIEUWS

Vijf muzieknieuwtjes uit de entertainmentwereld nr.13

De entertainment-rubriek op hifi.nl is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwtjes uit de wereld van entertainment, en dan uiteraard vooral gericht op muziek. Met deze week nieuws over Marco Borsato, Hans Teeuwen, Ed Sheeran, Andrea Bocelli en HAEVN.

Marco Borsato scoort elfde nummer 1-album

Het album Thuis van Marco Borsato kwam binnen op de eerste plaats van de Album Top 100.

Het is alweer de elfde nummer 1-notering in de GfK Dutch Album Top 100 voor de zanger. Bij de release van zijn vorige album Evenwicht in 2015 legde Borsato het af tegen Adele, die in precies dezelfde week haar album 25 uitbracht en vervolgens zeven weken onafgebroken de Album Top 100 aanvoerde. Borsato had nu iets minder sterke concurrentie in de vorm van Frenna & Diquenza, K3 en Kinderen Voor Kinderen, die hij ruimschoots op afstand hield.

Eerder bereikte Marco Borsato de nummer 1-positie met zijn eerste Nederlandstalige album Als Geen Ander (5 weken op één), De Waarheid (7 weken), De Bestemming (4 weken), Luid En Duidelijk (8 weken), Onderweg (5 weken), Symphonica In Rosso (1 week), Wit Licht (6 weken), Wit Licht Live (2 weken), Dromen Durven Delen (5 weken) en Duizend Spiegels (6 weken). Borsato heeft bij elkaar opgeteld nu vijftig weken lang de Album Top 100 aangevoerd.

Ed Sheeran wint Ticket of the Year-award

De Britse zanger Ed Sheeran wist dit jaar de Ticket of the Year-award in de wacht te slepen.

De Ticket of the Year verkiezing is een jaarlijkse wereldwijde verkiezing georganiseerd door Ticketmaster. Sheeran is volgens het Nederlandse publiek de populairste artiest van 2017. De meest populaire act wereldwijd is - net als in 2016 - Coldplay. Sheerans optreden van april in de Ziggo Dome kwam naar voren als populairste evenement. Daarnaast werd Amsterdam wereldwijd het hoogst gewaardeerd als evenementenstad. De Nederlandse hoofdstad eindigde net boven Londen.

Dit jaar werd in 17 landen de Ticket of the Year verkiezing gehouden. De Ziggo Dome kwam drie keer voor in de Wereldwijde Top 10. In de Nederlandse top vijf werden ook de Ziggo Dome-optredens van Bruno Mars, Shawn Mendes en Metallica vermeld. Naast het favoriete event van dit jaar, werd ook gevraagd welke artiest het publiek hoopt te zien in 2018. Hier kwam wederom Ed Sheeran op de eerste plek, gevolgd door U2, P!NK, Coldplay en Foo Fighters.

HAEVN heeft getekend bij Warner Music

Het Nederlandse duo HAEVN heeft deze week een contract getekend bij Warner Music.

Momenteel werkt de band aan hun debuutalbum, dat op 23 februari uit moet komen. HAEVN bracht in eigen beheer al drie succesvolle nummers uit. De debuutsingle Where The Heart Is kwam terug in een commercial van Volvo. De opvolger Finding Out More werd door BMW in een commercial gebruikt en werd een hit in Nederland. Samen met hun andere nummer Bright Lights heeft HAEVN wereldwijd al meer dan 20 miljoen streams behaald.

In Nederland speelde het duo in Paradiso en Carré al voor uitverkochte zalen. Onlangs werd ook nog een nieuwe Paradiso show aangekondigd, die vervolgens in een dag was uitverkocht. In januari speelt HAEVN op het Eurosonic & Noorderslag festival en voor april staat er nog een clubtour gepland.

Hans Teeuwen komt met eigen streamingdienst

Komiek Hans Teeuwen gaat een eigen online platform voor zijn muziek en cabaret opzetten.

Teeuwen staat vooral bekend om zijn cabaretshows, maar bracht ook als zanger drie studioalbums uit, te weten Hans Teeuwen zingt (2007), How It Aches (2010) en Popstukken (2015). Op die eerste plaat zong Teeuwen nummers van onder anderen Billie Holiday en Frank Sinatra. How It Aches en Popstukken maakte hij in samenwerking met The Painkillers. De albums zullen straks toegevoegd worden aan zijn online platform Hans Teeuwen World, waar ook zijn cabaretvoorstellingen te zien zullen zijn.

Het platform wordt straks wekelijks aangevuld met exclusieve filmpjes, die Teeuwen speciaal voor het kanaal zal maken. Ook ontvangen leden allerlei privileges, zoals voorrang bij de kaartverkoop van toekomstige voorstellingen. Hans Teeuwen World gaat morgen (vrijdag) om 12:00 uur live en is te bereiken op hansteeuwen.nl. Consumenten kunnen zich daar aanmelden voor een betaald lidmaatschap.

Pathé viert aanstaande feestdagen met muziek

De bioscopen van Pathé krijgen in december een speciaal programma met ook aandacht voor muziek.

Vanaf 19 december kun je bij Pathé namelijk op het witte doek kijken naar Andrea Bocelli met zijn special show Intimissimi on Ice, waarin opera, popmuziek, kunstschaatsen en mode samenkomen. De show werd geproduceerd en gefilmd in de iconische Arena Di Verona in Italië. Op 24 december is de opera Hansel and Gretel te zien en op 31 december kun je bij vestigen van Pathe in Den Haag en Utrecht kijken naar het Oudejaarsconcert van de Berliner Philharmoniker.

Ook op het gebied van speelfilms heeft Pathé een speciaal programma rond de kerst. Vanaf 9 december is Home Alone te zien in de Pathe-bioscopen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Arnhem, Breda, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Maastricht, Tilburg, Zaandam, Zwolle, Ede, Nijmegen en Utrecht. Een week later is het de beurt aan Gremlins, dat vanaf 16 december tijdelijk terugkeert naar de bioscoop.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.


EDITORS' CHOICE