NIEUWS

Vijf muzieknieuwtjes uit de entertainmentwereld nr.8

De entertainment-rubriek op hifi.nl is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwtjes uit de wereld van entertainment, en dan uiteraard vooral gericht op muziek. Met deze week een Gouden Plaat voor Ennio Morricone, de blokkering van een nieuwe ticketwet, afgeprijsde vinyl van Suburban en Foo Fighters alsnog op Pinkpop.

Suburban viert verjaardag met midpriced vinyl

Suburban bestaat 20 jaar en daarom brengt het label een selectie van twintig vinylplaten uit voor een speciale jubileumprijs.

De actie gaat op 1 november van start en loopt door tot en met 31 december. Een van de dan goedkopere titels is de 2LP Most Of My Heroes… van Public Enemy, die verkrijgbaar is voor 8,50 euro. Daarnaast is de LP Anderson.Paaks Malibu in prijs gedaald van 17,95 euro naar 13,95 euro. Verder is de ppd van de gekleurde 2LP (+cd) Space Invader van voormalig Kiss-gitarist Ace Frehley met 5,50 euro verlaagd.

Suburban Records werd in 1999 opgericht door Ronald Drayer. In de stal van artiesten bevinden zich onder meer DeWolff, El Guapo Stuntteam en Paceshifters. De volledige lijst met albums die onder de actie vallen kun je teruglezen op de website van Suburban.

Foo Fighters speelt volgend jaar op Pinkpop

De Amerikaanse rockband Foo Fighters is de eerste aangekondigde headliner voor de 49ste editie van Pinkpop volgend jaar.

In 2015 stond Foo Fighters al eens als afsluiter van het muziekfestival geprogrammeerd, maar dat optreden werd toen (net als de rest van de Europese tour) geannuleerd, in verband met een gecompliceerde beenbreuk van Dave Grohl na een val van het podium. De frontman riep toen dat de band zeker zou terugkomen om het goed te maken. Met de bevestiging van Foo Fighters heeft Pinkpop een van de drie dagafsluiters te pakken.

Volgend jaar vindt Pinkpop vier weken na Pinksteren plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop gaat van start op 24 februari via www.ticketmaster.nl en de bekende verkoopadressen. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het volledige programma vindt plaats op woensdag 21 februari 2018 in Paradiso te Amsterdam.

Eerste kamer blokkeert nieuwe ticketwet

De Eerste Kamer heeft een wetsvoorstel dat de doorverkoop van tickets voor woekerprijzen moet beperken geblokkeerd.

Het voorstel was afkomstig van de SP en het CDA en zou verkopers van tweedehands tickets verbieden meer dan 120 procent van de originele prijs in rekening te brengen. Tweede Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en Madeleine van Toorenburg (CDA) wilden consumenten de mogelijkheid bieden naar de rechter te stappen bij betaling van ‘onredelijke’ ticketprijzen.

Een van de bezwaren van de Eerste Kamer was dat consumenten pas na de daadwerkelijke aanschaf via een civiele procedure hun geld kunnen terugvorderen. Een dergelijke procedure is volgens onder andere senator Jannette Beuving van de PvdA een stap te ver voor ‘mensen met een kleine beurs’; voor hen is dit financieel onhaalbaar. Initiatiefnemer Jasper van Dijk is teleurgesteld. Volgens hem krijgt de ticketmaffia nu ruim baan van de Eerste Kamer.

Gouden plaat voor Ennio Morricone-collectie

Stephanie van der Meijden-Wimmer ontving een gouden plaat ontvangen voor het door haar samengestelde album Ennio Morricone - Collected.

De Licensing Manager van Universal Music kreeg de plaat uit handen van Jan van Ditmarsch, de medeoprichter van Music On Vinyl, dat de plaat op vinyl uitbracht. Collected is een reis door het oeuvre van Ennio Morricone, waarbij wordt stilgestaan bij de soundtracks van films als A Fistful Of Dollars, For A Few Dollars More, The Good The Bad & The Ugly, Once Upon A Time In America en de recente Quentin Tarantino-film Django Unchained.

Ennio Morricone componeerde de muziek van meer dan 500 films en tv-series. Hij wordt gezien als een van de meest invloedrijke en bestverkopende filmcomponisten sinds de jaren 50. Hij heeft wereldwijd meer dan 70 miljoen platen verkocht, waarvan 10 miljoen stuks van zijn soundtrack voor Sergio Leone's Once Upon A Time In The West. Voor de nieuwe collectie werden alle door hem gecomponeerde tracks zorgvuldig geremastered.

Tikkit-app kan kaartjes bewaren en delen

Technologiebedrijf Tikkit lanceert een nieuwe (en gratis) app voor het bewaren en delen van kaartjes.

Volgens het bedrijf kunnen tickets met de app niet langer worden kwijtgeraakt. Daarnaast zijn ze nu ook gemakkelijk met vrienden te delen. Met de app hoeven gebruikers niet meer te zoeken naar kaarten in hun e-maillijst en kunnen alle tickets voor een jaar lang worden opgeslagen. De tickets in de app worden beveiligd door middel van versleuteling en zijn alleen toegankelijk voor de gebruiker zelf.

Tikkit is een dienstverlener die entertainment biedt en mensen wil prikkelen en inspireren met nieuwe evenementen. Gebruikers kunnen voorkeuren aangeven in de app en gerichte aanbevelingen voor evenementen ontvangen. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.


EDITORS' CHOICE