NIEUWSSchiit

Schiit kondigt drie nieuwe producten aan

Schiit heeft op geheel eigen wijze drie nieuwe producten aangekondigd. Het Amerikaanse bedrijf komt met een eindversterker voor luidsprekers: Vidar. Daarnaast werd Gen 5 USB aangekondigd. Deze nieuwe USB-ingang voor hun DAC-modellen wordt per direct in gebruik genomen. Voor 150 dollar kan je de module laten installeren in je oudere Schiit-DAC.

De Gen 5 USB vind je ook in het derde nieuwe product: Eitr. De Eitr is een USB-S/PDIF converter. Het heeft elektrostatische en elektromagnetische isolatie, heeft een eigen stroomvoorziening (dus niet via USB-ingang) en heeft een aparte klok voor 44.1 én 48kHz. Of zoals Schiit in eigen woorden zegt: het werkt goed en het klinkt goed. Eitr kost 179 dollar. 

Vidar: betaalbare eindversterker

Schiit staat vooral bekend om haar hoofdtelefoonversterkers, maar wil nu ook de luidsprekermarkt veroveren. Voor het bedrijf uit Californië is de Vidar niet haar eerste luidsprekerversterker. De Ragnarok kwam al twee jaar eerder, maar kan worden gezien als hoofdtelefoonversterker met aansluitingen voor luidsprekers. De Vidar is puur een eindversterker. De klasse A/B eindversterker is volledig discreet opgebouwd en kan je stereo of mono gebruiken. Bij 8ohm heb je 100W vermogen. Bij 4ohm verdubbelt het vermogen. Wanneer je er twee neemt verdubbelt het vermogen nog een keer.

Vidar per direct te koop

Volgens eigen zeggen is Vidar het eindproduct van jarenlang testen. De grootste uitdaging was om een betaalbare versterker te maken. Jason Stoddard, oprichter van Schiit, vertelt dat de kosten met name liggen in het chassis en het koelingssysteem. Door een uniek design waarbij het koelingssysteem onderdeel uitmaakt van het chassis werden kosten gedrukt. Alle andere componenten werden op één PC board geplaatst wat de productie nog simpeler maakt waardoor er weer geïnvesteerd kon worden in een board met vier lagen voor een beter signaal. De eindversterker met de Noorse mythologische naam gaat 699 dollar kosten en is per direct beschikbaar. 


EDITORS' CHOICE