NIEUWSEstelon

Estelon lanceert digitale audiotechnologie en slimme speaker

Estelon heeft niet stilgezeten. In München lanceerde het Estse bedrijf een baanbrekende digitale audiotechnologie en toonden het ’s werelds eerste high-end slimme speaker.

Estelon Intelligent Audio is een innovatieve technologie waarmee draadloos hoge kwaliteit audio kan worden afgespeeld zonder externe apparatuur. Het bijzondere is dat de technologie DSD-bestanden zonder enige vorm van conversie naar luidsprekers stuurt. Dankzij een kort signaal wordt de beste kwaliteit geleverd. Het enige wat je nodig hebt, zijn luidsprekers en de technologie.

Geen apparatuur meer nodig door technologie

Om Estelon Intelligent Audio te kunnen demonstreren, nam het bedrijf Estelon LYNX mee. Deze speaker heeft de technologie aan boord. Er is geen noodzaak meer voor een versterker of DAC met de Estelon LYNX. Volgens Alfred Vassilkov, oprichter van Estelon, is dit het begin van een nieuw tijdperk in de audio-industrie. Hij vult aan: “De deur naar de toekomst is geopend. Er kan vanaf nu genoten worden van hoge kwaliteit audio via een draadloos en intelligent systeem.”

Estelon LYNX klaar voor pre-order

Voor de Estelon Lynx is geen andere apparatuur meer nodig. Sluit de speakers aan op het stroomnet en je kunt beginnen. Via de Estelon-app kan je de speakers aansturen met je smartphone. De Estelon LYNX-luidsprekers staan klaar voor pre-order en worden september dit jaar geleverd. Je kunt kiezen uit een witte en twee zwarte uitvoeringen. Ook kun je kiezen uit een diamond tweeter of beryllium tweeter. Eerstgenoemde heeft een prijskaartje van vijftigduizend euro, laatstgenoemde kost veertigduizend euro.

MERK

EDITORS' CHOICE