NIEUWS

Deze bluetooth-speaker is gemaakt van vinyl

Op Kickstarter tref je nu een draadloze bluetooth-speaker aan die is gemaakt van vinyl en kan worden aangepast op basis van je muzikale voorkeur.

Op Kickstarter is er geen gebrek aan projecten die zijn gebaseerd op vinyl. Maar de Vintage Vinyl Bluetooth Speaker springt er tussenuit: dit is een draadloze speaker waarmee je muziek via bluetooth kunt afspelen. Het design heeft wat weg van die ouderwetse grammofoons. Een ander uniek aspect is het feit dat de speaker is gemaakt van oud vinyl.

Als koper heb je zelfs de keuze uit het type vinyl, op basis van je muzikale interesse. Je kunt kiezen uit een vormgeving die is gebaseerd op rock uit de jaren zestig of zeventig, de typische muziek uit de jaren tachtig en genres als R&B, diva, show tunes, crooner, disco, jazz, klassiek, opera, folk of klassieke country. Wat je ook wil, de projectleiders kunnen op basis van je interesses een specifieke speaker maken.

Nog meer aanpassingsmogelijkheden

Daarnaast is het mogelijk meerdere dingen aan te passen. Zo kun je een gepersonaliseerde label laten toevoegen met daarop je eigen tekst. Maar je kunt ook een foto opsturen of laten weten welk album je precies voor de Vintage Vinyl Bluetooth Speaker wil gebruiken. Dan moet je wel tenminste 195 dollar (173 euro) beloven.

Het product is gemaakt door Uncommon Goods en Vinylux. Beide bedrijven werken al sinds 2002 samen. Onder meer de Record Bowl kwam al voort uit deze samenwerking. De nieuwe bluetooth-speaker is onderdeel van de filosofie van Vinylux: de gedachte dat geen enkel onderdeel van een plaat verloren hoeft te gaan.

De makers zijn op zoek naar tienduizend dollar en zijn al goed onderweg. De verwachting is dat de Vintage Vinyl Bluetooth Speaker in september wordt geleverd.


EDITORS' CHOICE