Zesde generatie Monitor Audio Silver-serie aangekondigd

‘Never change a winning team’, dat hoef je Monitor Audio niet te vertellen. Op de High End deze week toont het merk de maar liefst zesde generatie van de Silver Serie, een lijn bestaande uit negen luidsprekers.

De Monitor Audio Silver Serie bestaat uit drie vloerstaanders, twee boekenplankmodellen, twee centers, een surroundmodel en een actieve subwoofer. De eerste dingen die daarbij opvallen zijn het feit dat het merk gekozen heeft voor twee verschillende centers, en het gegeven dat de nieuwe 200 een wel erg slanke vloerstaander is geworden ten opzichte van zijn voorgangers.

Sowieso zijn de engineers duidelijk opnieuw aan de slag gegaan met de lijn, en zien we onder meer een compleet nieuwe versie van de 25 mm ‘gold dome tweeter’, die in alle modellen terug te vinden is. Datzelfde geldt voor de C-CAM of ‘ceramic-coated aluminium/magnesium’ mid-bass drivers.

Op de hogere modellen is een ovalen metalen plaat rond tweeter en midhoog te vinden, die subtiel verwijst naar de dure Platinums van het merk. Een hele bewuste verwijzing, want Monitor Audio meldt dat diverse snufjes uit de Platinum II-lijn in deze of gene variant in de nieuwe Silver-modellen beland zijn.

Afwerkingen zijn er in onder meer satijn wit en high gloss zwart, maar ook in diverse houtsoorten, waaronder eik en walnoot. De modellen worden in juli verwacht.

Monitor Audio Silver Series 2017

  • Silver 50 + 100: 2-weg boekenplankspeakers
  • Silver 200: 2.5-weg vloerstaander
  • Silver 300 + 500: 3-weg vloerstaander
  • Silver C150: 2.5-weg center
  • Silver C350: 3-weg center
  • Silver FX: 2-weg surround speaker
    Silver W12 subwoofer: Klasse-D, 500W


EDITORS' CHOICE