NIEUWSNaim Audio

Naim Uniti Star en Nova zijn rond september te koop

Naim Audio heeft tijdens de High End-beurs in München laten weten dat de Uniti Star en Nova vanaf september ongeveer te koop zullen zijn.

De Naim Uniti Star is een cd-speler die ook in staat is muziek te rippen naar de opslag. Optioneel kan er ook een ARC-compatibele HDMI-poort worden voorzien zodat je de Star als oplossing voor betere tv-audio kunt inzetten.

De Star staat echter in het teken van de toekomst en ondersteunt daarom een groot aantal mogelijkheden op het gebied van muziekstreaming. Bluetooth (inclusief aptX), Airplay, Google Cast voor Audio, internetradio, uPnP/DLNA, Tidal en Spotify Connect zijn allemaal te gebruiken. Daar komen ook nog allerlei fysieke aansluitingen bij, zoals USB, een sleuf voor een geheugenkaart, en digitale en analoge ingangen.

Naim Uniti Nova

De Naim Uniti Nova biedt, naast de streamingmogelijkheden die op alle nieuwe modellen aanwezig zijn, ook een 2 x 80 klasse A/B-versterker van dertien kilo aan. Het zou genoeg moeten zijn voor de meeste luidsprekers, maar wie verder wil gaan kan de Uniti Nova combineren met een externe poweramp van Naim.

Net als de Mu-So de Mu-So Qb kreeg als compacte aanvulling voor kleinere kamers, verschijnt er de Uniti Atom. Het toestel is heel wat kleiner dan de Nova of Star, maar heeft dezelfde streamingmogelijkheden. De aansluitmogelijkheden zijn iets beperkter (al is HDMI ook hier een optie), terwijl de 2 x 40 watt versterker genoeg moet zijn voor kleinere kamers. 

Gedeelde eigenschappen van de Uniti's

De nieuwe Uniti’s delen nog meer eigenschappen. Ze zijn allemaal inzetbaar in multiroom-opstellingen, te bedienen via een vernieuwde Naim-app. In een opstelling kunnen ook andere Naim-apparaten voorkomen, zoals Mu-So’s. Je aandacht wordt ook meteen getrokken door het 5"-kleurenscherm dat zeer prominent op de voorplaat figureert.

Het is geen aanraakscherm, maar heeft wel een sensor om de display te activeren als je met de vingers in de buurt komt. De echte bediening gebeurt echter via de app, de afstandsbediening of de fysieke knoppen op het toestel.

Prijs en releasedatum

Het wachten is nu nog op de precieze releasedatum van beide apparaten. De releasedatum ligt dus ongeveer rond september. Voor meer informatie over recent uitgebrachte producten van Naim Audio, raden we je aan de recensie van de Naim Uniti Atom en Uniti Core Server te lezen.

MERK

EDITORS' CHOICE