NIEUWSOPPO

Oppo UDP-205 Ultra HD Blu-ray-speler vanaf deze maand te koop

Oppo's tweede HD Blu-ray-speler, de UDP-205, zal vanaf deze maand te koop zijn in Nederland voor een adviesverkoopprijs van 1.799 euro.

Net zoals de eerste Blu-ray-speler van Oppo, de UDP-203, zal ook de UDP 205 voldoen aan de UHD Blu-ray-specificaties die zijn vastgesteld. Dat betekent dat er verplicht ondersteuning is voor HDR10. Later zal ook ondersteuning voor Dolby Vision worden aangeboden middels een software-update.

Oppo UDP-205 is er voor de audiofiel

De echte reden dat Oppo zo snel al een opvolger van de UDP-203 uitbrengt, heeft te maken met de verbeterde audioverwerking van de Blu-ray-speler. De speler beschikt over twee hdmi-poorten, waaronder eentje voor audio. Daarnaast is er een output voor analoge 7.1-audio aanwezig, gebaseerd op een ESS SABRE digital-to-analog converter (DAC).

Ook zijn er RCA- en XLR-aansluitingen, naast de optische en coaxiale digitale audio-outputs. Een andere DAC neemt de verwerking van het geluid op zich wanneer je er een hoofdtelefoon op aansluit.

De speler ondersteunt de weergave van onder meer DVD-Audio, Ultra HD Blu-ray, 3D Blu-ray, DVD en SACD. Natuurlijk is er ook ondersteuning voor hoge resolutie audio aanwezig, waaronder AIFF, WAV, ALAC, APE, DSD en FLAC, en kan de speler omgaan met surroundformaten als DTS:X en Dolby Atmos.

MERK

EDITORS' CHOICE