NIEUWS

De Elbow is een nieuw concept voor een cassettespeler

De Elbow is een slim en opmerkelijk concept voor een cassettespeler. Een jaar geleden werd het product onthuld door de audiovisuele kunstorganisatie BrainMonk, maar nu lijkt het erop dat de bedenkers de speler ook écht willen maken.

Mocht je interesse hebben: er is momenteel een marktonderzoek gaande waar je nog aan mee kunt doen. Mocht de uitkomst van de onderzoek positief zijn, dan komt de Elbow wellicht echt uit op de markt.

Het Elbow-concept

De Elbow is een apparaatje dat je als het ware op een cassette plaatst. Het is compact en desondanks toch in staat de muziek van een bandje af te spelen, zonder zo'n groot gevaarte eromheen. Met één arm die de cassette bedient blijft het andere gat open, dus laten we hopen dat niemand in de buurt zo lollig is om er ondertussen aan de andere kant een potlood in de te duwen.

Middels een optische sensor zorgt de Elbow er overigens voor dat de afspeelsnelheid gelijk blijft, wat nog wel eens een probleem kan zijn bij goedkopere cassettedecks. 

De andere kant beluisteren

Om 'de andere kant' van een cassette te beluisteren, moest je vroeger het bandje in z'n geheel omdraaien en terug in de speler stoppen. Duurdere decks hadden de mogelijkheid een bandje achterstevoren af te spelen -- maar de Elbow pakt het net even anders aan. De arm aan de voorkant dient op de andere kant geplaatst te worden om die kant te kunnen beluisteren.

Meer technische details zijn momenteel niet bekend. Zo weten we nog niet hoe lang de Elbow op een volle accu mee kan gaan, bijvoorbeeld. Ook is nog niet duidelijk hoe duur deze accessoire zou moeten worden, dat geenszins de opvolger van de oude en vetrouwde Walkman gaat worden.


EDITORS' CHOICE