NIEUWSSennheiser

Sennheiser introduceert HDV 820-hoofdtelefoonversterker

Op Tokyo Headphone Festival heeft Sennheiser de opvolger van de HDVD 800 geïntroduceerd. De HDV 820 bouwt voort op de HDVD 800 met hogere resolutie en betere componenten om zelfs de meest verwende audiofiel te behagen.

Sennheiser staat bekend om zijn hoofdtelefoons. De Sennheiser HD600, HD650 en HD800 mogen met recht klassiekers worden genoemd. De HDVD 800 was Sennheisers eerste hoofdtelefoonversterker en werd goed ontvangen door hoofdtelefoon-enthousiastelingen.

Sennheiser HDV 820 is een alleskunner

De HDV 820 is een alles-in-een-doos. Aan boord vind je een mooie gebalanceerde DAC op basis van de ESS SABRE32 chip. Zowel PCM als DSD zijn mogelijk met deze chip. De analoge sectie is overgenomen van de HDVD 800, maar is onder handen genomen. De versterker kan je zowel gebalanceerd als ongebalanceerd gebruiken. De versterker is namelijk voorzien van een 6,3 mm-ingang en een XLR-ingang. Een dure aftermarket kabel hoef je dus niet te vervangen. Ook zijn er twee gebalanceerde 4.4 mm Pentacon-ingangen.

HDV 820 vanaf juli op de markt

De Sennheiser HDV 820 wordt gefabriceerd in Duitsland en is volgens eigen zeggen een geschikte partner voor de Sennheiser hoofdtelefoons. Natuurlijk kan je er ook andere dynamische hoofdtelefoons, zoals Beyerdynamic, op aansluiten. De HDV 820 is beschikbaar vanaf juli 2017. Ook heeft Sennheiser een nieuwe gebalanceerde kabel geïntroduceerd in Tokyo. De CH 800 P is met name geschikt voor de Sennheiser HD800S en komt ook in juli op de markt.


EDITORS' CHOICE