NIEUWSOvergaauw

Audio- en lifestyle-evenement van Overgaauw op 2 en 3 juni

Op 2 en 3 juni aanstaande organiseert hifi-winkel Overgaauw een audio- en lifestyle-evenement in het voormalig klooster Duinzigt, in Oegstgeest. Aanwezig zijn onder meer LG, Bowers & Wilkins, Sennheiser, Rega, Sonus Faber, Mc Intosh, Piega, Elipson en Gato. 

Het evenement staat in het teken van de nieuwste trends op het gebied van beeld en geluid: van een televisie die je als een poster aan de muur hangt, audiostreaming (van internetradio tot high-res-audio), draadloze speakers met oog voor design, tot aan high-end audiosystemen en hoofdtelefoons. Dit alles in een fijne setting met een café, dus het wordt goed toeven. 

Wat je kunt verwachten

Er zijn een hoop dingen die je mag verwachten. Zo zijn er aan aantal Rega-platenspelers en gaat de Italiaanse speakerbouwer Sonus Faber met topspeakers draaien op een McIntosh-installatie. Daarnaast zijn er ronde, aluminium en glazen speakers van onder andere Piega en Elipson en kunnen er hoofdtelefoons vergeleken worden van Bowers & Wilkins, Sennheiser, Focal, inclusief de Utopia, op de waanzinnige hoofdtelefoon-versterkers  van Questyle.

Ook zal hier de Sennheiser HE1 te beluisteren zijn (opvolger van de Sennheiser Opheus); een mooie kans voor de liefhebber. Met een audiobereik van 8 Hz tot meer dan 100 kHz, en de laagste omvorming ooit gemeten in een geluidsweergavesysteem (0,01% bij 1 kHz, 100 dB SPL), zal Sennheiser deze twee dagen indruk maken en zal een vertegenwoordiger van de fabrikant zelf aanwezig zijn om dat te bewerkstelligen.

Bowers & Wilkins verzorgt tijdens dit event de demonstratie van het Soundframe, waar design en beeld samenkomen. Ook zal de fabrikant de Bowers & Wilkins 800D3 laten draaien. Hiervoor gaan (zoals bij Overgaauw wel vaker gecombineerd) de Esoteric-eindversterkers draaien voor een krachtig geluid. Het doel daarvan is om om ook topaudio te belichten.

Dit keer wel in een heel bijzondere setting met het gloednieuwe Trinnov Amethyst als voorversterker. Deze zal de Nederlandse introductie op het Audio Lifestyle Event beleven. Door het Trinnov wordt de akoestiek perfect ingeregeld. De heren van Bowers zullen er alles over vertellen. Tevens zullen ze een range subwoofers meenemen onder het mom “It is all about that bass”.

Voor de beeldfanaat komt LG zijn nieuwste generatie oled-televisies uit de doeken doen, inclusief de nieuwste Wallpaper TV. Verder geeft Overgaauw een presentatie over streamen met Bluesound. 

Locatie en tijden

De locatie is dit keer niet de winkel op de Breestraat, maar het prachtige oude klooster Duinzigt te Oegstgeest. Hier zijn vier luisterruimtes waar leveranciers in samenwerking met Hifi Overgaauw demonstraties organiseren.

Op 2 juni kunnen geïnteresseerden terecht van 16:00 uur tot en met 21:30 uur. Op 3 juni gelden er andere tijden: dan kun je om 10:00 uur naar binnen en houdt het evenement om 18:00 op.

Een heerlijk kop koffie staat te wachten voor diegene die zich inschrijft voor dit evenement via www.overgaauw.com of via de speciaal voor dit evenement gecreëerde www.audiolifestyle.events met nog veel meer informatie. Hier vind je de directe link naar het inschrijfformulier. Verder kunnen bezoekers zich inschrijven voor een aantal workshops en luistersessies. Entree en parkeren kosten die dag niets. 


EDITORS' CHOICE