Stevige verbouwing AudioXperience Nuenen

Rob Nijman | 02 februari 2017

AudioXperience in Nuenen ondergaat momenteel een stevige verbouwing. Dankzij een uitbreiding van het bestaande winkelpand zal de speciaalzaak komend voorjaar twee keer zo groot zijn. "De belangrijkste reden: we willen graag een grotere luisterruimte (in de sfeer van een woonkamer) aan het aanbod toevoegen," laat Martijn Lavrijsen weten. "Daar kunnen high-end systemen met luidsprekers zoals de Bowers & Wilkins 800 D3, Magico S3 MKII en S5 MKII permanent opgesteld staan."

AudioXperience is zichzelf daarmee wéér opnieuw aan het uitvinden. Eén van de vaste klanten op onze HiVisit-radar opent in het voorjaar de deuren van een compleet herziene hifi-beleving. “Achter het winkelpand zit een woonhuis dat nu onderdeel wordt van de zaak," vervolgt Martijn. "We huren die ruimte erbij en zijn sinds de jaarwisseling bezig om naar de feestelijke opening toe te werken." Die datum zal in mei geprikt gaan worden, wanneer AudioXperience het tienjarige bestaan viert. 

“Voor ons is het heel belangrijk dat we blijven werken in een woonsfeer, waarbij de klant echt het gevoel heeft in een woonomgeving te zitten." De huidige zaak is daar ook op ingericht: de luisterruimtes geven het idee dat het ook je eigen huiskamer zou kunnen zijn. "In de nieuwe ruimte kunnen we een nog betere woonbeleving creëren.”

Voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe ruimte, die het vloeroppervlak van AudioXperience zal verdubbelen, is opnieuw de hulp van Mutrox ingeschakeld. AudioXperience werkt al langer samen met de experts in akoestiek, die ook de bestaande luisterruimte aangepakt hebben en regelmatig ook voor klanten ingeschakeld worden. De eerste rapportage met betrekking tot de akoestiek wordt nu opgeleverd, waarna Martijn en zijn collega's het juiste interieur kunnen gaan bestellen. 

De feestelijke opening zal zoals gezegd in mei gaan plaatsvinden. In april zijn we welkom voor een nieuwe Hi-Visit, om alvast verslag te kunnen doen van de resultaten. Voor nu stuurde Martijn ons een eerste indruk van de werkzaamheden in Nuenen: onderstaande foto's. 


EDITORS' CHOICE