NIEUWS

Gedeelte Audiac-merken ondergebracht bij nieuwe distributeur Reference Sounds

Redactie Hifi.nl | 28 december 2016

High-end audiomerken Ayre Acoustics, Wilson Audio, Transparent Cable, Lexicon, JBL Synthesis, Revel en Mark Levinson hebben een nieuw onderkomen gevonden: bij Reference Sounds. De gloednieuwe importeur zal deze voormalige Audiac-merken in de Benelux gaan distribueren.

Eerder deze maand bereikte het spijtige nieuws ons dat importeur Audiac failliet verklaard is. De gerespecteerde distributeur was één van de grootste hifi-importeurs van Nederland, en verantwoordelijk voor onder andere het merkenpakket hierboven. Ook Arcam behoorde tot de hifi-stal van het Nieuwegeinse bedrijf, en is ondertussen ondergebracht bij Terrason Audio, waar je ook Vivid, Ruark en Mola-Mola vindt. Het is nog onduidelijk waar de resterende Audiac-merken terecht zullen komen; Geneva, McIntosh, Sonus Faber, Sumiko en Wadia. 

Oprichter van nieuwe importeur Reference Sounds BV is Michael Huigen, de afgelopen twaalf jaar bij Audiac werkzaam als vertegenwoordiger. Samen met dealers zal er gebouwd worden aan de nieuwe wijze van distributie, waarbij vernieuwing, samenwerking en service hoog op de prioriteitenlijst staan, zo laat hij weten. Vanzelfsprekend kan iedereen per direct voor alle service- en supportvragen van de betreffende merken bij Reference Sounds terecht. De nieuwste Ayre Acoustics en Mark Levinson producten staan al in bestelling, en de Ayre QX-5, Mark Levinson No 519, No 526 en No 534 zullen naar verwachting binnenkort geïntroduceerd worden.


EDITORS' CHOICE