REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Inferno

Tom Hanks en regisseur Ron Howard sloegen de handen ineen voor een derde Dan Brown-verfilming. Na The Da Vinci Code en Angels & Demons is het nu de beurt aan Inferno. Filmpjekijken.com beloonde de langverwachte boekverfilming met 3,5 uit 5.

In Inferno wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die gecreëerd zijn door een briljante wetenschapper (Ben Foster) die geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen een wereldbedreigende complot te stoppen; de wetenschapper wil namelijk een dodelijk plaag op de aarde loslaten.

Volgens redactrice Femke Visser zijn de uiteenlopende locaties wederom een pluspunt. “Zoals we van Dan Brown gewend zijn gaat ook deze film de hele wereld over. Beginnend in Florence reizen Langdon en Brooks tijdens hun zoektocht af naar Venetië om uiteindelijk in Istanbul hun avontuur te beëindigen. Toch is niet alles zoals we gewend zijn. Waar het in The Da Vinci Code en Angels & Demons voornamelijk draaide om het puzzelen en uitzoeken van aanwijzingen en clues, lijken de antwoorden Langdon in deze film bijna aan te waaien.Dit haalt jammer genoeg een groot deel van de sfeer van de eerdere Langdon-films weg. Bovendien zijn veel kleine details uit het boek weggelaten, wat aan de ene kant zonde is, maar er aan de andere kant voor zorgt dat de film vlot verloopt.”

Ook de performance van Tom Hanks doet volgens Visser niet onder voor die in de vorige delen. “Hanks weet ook in deze film weer een verbluffende vertolking van de dappere doch verlegen Langdon weg te zetten. Landons grootste angst, zijn hel, wordt werkelijkheid: hij kan niet meer vertrouwen op zijn eigen geest, en dat laat Hanks goed zien. Ook de Britse Oscar-winnares Jones speelt haar rol als de hoogbegaafde Sienna Brooks goed. Er komt bovendien meer kijken bij haar rol dan op het eerste gezicht lijkt. Afgezien van het feit dat de film niet helemaal dezelfde sfeer draagt als zijn voorgangers en niet geheel als spiegel van het boek dient, is het door het goede acteerwerk, verbluffende visuele effecten en bovendien zeer boeiende verhaal zeker een must see.”

De volledige recensie van Inferno kun je hier teruglezen.


EDITORS' CHOICE