REVIEWMeze

Review: Meze 99 Classic

SAMENVATTING

De 99 Classic is een hoofdtelefoon die ons aardig wist te verrassen. Je verwacht niet dat een vrij onbekende fabrikant die maar enkele jaren bestaat meteen al op dit niveau producten aflevert.

PLUSPUNTEN

  • Soundstage is breed voor een gesloten hoofdtelefoon
  • Mooi houtwerk
  • Design
  • Stevige bas

MINPUNTEN

  • Zit wat krap
  • Wat controleverlies in het laag

Kort geleden nam Meze, een Roemeens bedrijf, contact met ons op. Normaal gesproken test de redactie geen producten die niet in de handel zijn in de Benelux, maar na wat googlen bleek dat er positieve geluiden waren over de klankkwaliteit en de afwerking van de nieuwste Meze-telg: de 99 Classic. Ondertussen is deze koptelefoon wel bij ons te koop. We namen de proef op de som.


Toen het pakket uit Roemenië bij ons arriveerde, waren de verwachtingen niet hooggespannen. En dat is onterecht. De 99 Classic komt in een zeer professionele verpakking die zo in een high-end winkel kan. Binnenin vind je een harde case, gevuld met drie soorten kabels, een jackadapter en een adapter voor op het vliegtuig.

Looks
En de hoofdtelefoon? Die is even mooi als op de foto. We bestudeerden de constructie en er was geen enkel foutje te bespeuren. De houten earcups bijvoorbeeld, zijn feilloos geschuurd en glad gemaakt.
 De 99 Classics is een gesloten hoofdtelefoon, waarvan de oorschelpen gemaakt zijn van walnoten- of esdoornhout. Geen goedkope patroontjes of fineer, maar écht hout, uiteraard. De esdoornversie kan gecombineerd worden met zilver, als je gaat voor walnoot kun je naast zilver ook voor goud kiezen.


Draagbaar
De 99 Classic is een vrij lichte hoofdtelefoon van 260 gram, met vrij dikke oorkussens uit leder. De hoofdband gebruikt twee metalen beugels die heel licht zijn, maar wel wat druk op de oren veroorzaken. De geluidisolatie is daardoor goed, de oorbroei neem je er bij. Het kan niet ontkend worden dat de 99 Meze vrij hard op je oren duwt. Er is wel een oplossing: je moet het aandurven de beugel wat te plooien. 

Klank
Wat deze hoofdtelefoon doet met de klank? Je leest de volledige review op FWD Magazine.

 

MERK

EDITORS' CHOICE