ARTIKELSennheiser

Nieuwe draadloze headphone van Sennheiser werkt 30 uur

De nieuwste draadloze hoofdtelefoon van Sennheiser, de PCX 550, moet naar eigen zeggen tot 30 uur luisterplezier bieden op één batterij. Dat is behoorlijk wat, zeker als je ook nog een hoge (geluids)kwaliteit verwacht.

En kwaliteit is zéker wat Sennheiser wil bieden met deze nieuwe wireless headphone. Hij is speciaal ontwikkeld voor de ‘veeleisende reiziger’ en moet naast een slank design dus ook nog goed geluid produceren. Via Sennheisers eigen CapTune app kun je de PCX 550 naar eigen smaak instellen – je kunt gebruik maken van een equalizer en zelfs A/B testen. Ook de instellingen voor noise cancelling en spraakbesturing vind je in deze app.

Wacht, een noise cancelling hoofdtelefoon die 30 uur meegaat na één keer volledig opladen? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, zeker als Sennheiser laat weten dat je die noise cancelling (of NoiseGard, zoals het bij Sennheiser heet) niet uit hoeft te zetten om zo lang te kunnen genieten van je muziek. Helaas laten ze niet wat de beperkingen van deze claim wél zijn, het zou dus zomaar kunnen dat dit alleen op het allerlaagste volume te bereiken is. Maar we laten ons natuurlijk graag positief verrassen!

Verder is de Sennheiser voorzien van drie microfoons zodat je duidelijke telefoongesprekken kunt houden. Zet je de hoofdtelefoon af, dan worden telefoongesprekken (en muziek) automatisch gepauzeerd. Om ervoor te zorgen dat de hoofdtelefoon ook nog comfortabel te dragen is, is hij zo licht mogelijk gemaakt en zijn de oorkussens ontworpen op basis van Sennheisers eigen onderzoek naar het menselijk oor. Ook makkelijk: hij is opvouwbaar en neemt dus niet zoveel ruimte in. 

De PXC 550 Wireless is vanaf midden juli verkrijgbaar, de prijs is nog onbekend.

EDITORS' CHOICE