NIEUWSDevialet

Nieuwe Devialet Gold Phantom met 4500W vermogen

Na de 'gewone' en Silver Phantom verschijnt er nog een bijzondere editie van Devialets eigenzinnige streamingspeaker. De Gold Phantom heeft, zoals je misschien al kunt raden, gouden zijflanken, spectaculair veel vermogen en een vernieuwde tweeter.

De aparte vormgeving van de Phantom blijft ook bij de nieuwe editie behouden. Het blijft een 'love-it-or-hate-it'-design dat helemaal niets te maken heeft met andere hifi-speakers, maar net dat feit maakt het een gedurfd statement. De Gold Phantom is dat met zijflanken uit 22 karaats roosgoud nog meer. 

Zoals we al vermeldden in onze recensie, bevat de Phantom onwaarschijnlijk veel technologie. Daaronder ook ADH, een versterkingstechniek die Devialet omschrijft als een compromis tussen klasse A en D. In de Gold Phantom is er een nieuwe versie van ADH ingebouwd, waardoor deze editie de 3.000 watt vermogen van de Silver Phantom overstijgt met nog eens 1,5 kW. Hierdoor kan de gouden versie 108 dB leveren.

De frontale tweeter wordt ook aangepakt. Het ontwerp blijft hetzelfde, maar er wordt nu gebruikgemaakt van titanium. Dit harde materiaal heeft verschillende voordelen, maar concreet bij de Phantom verschuift de frequentiebovengrens naar 27 kHz. Ook de ondergrens is door de vernieuwde ADH verlaagd, naar 14 Hz.

Officieel is de prijs van de Gold Phantom nog niet bekend, maar officieus wordt er gesproken van 2.500 euro per stuk. Dat is circa 500 euro meer dan de Silver Phantom en 900 euro meer dan de gewone Phantom. Alle versies van de Phantom zijn met elkaar compatibel en kunnen in een multiroomopstelling geplaatst worden.


EDITORS' CHOICE