NIEUWS

Basslet: een subwoofer voor om je pols

Dat een subwoofer helemaal niet meer gigantisch hoeft te zijn om goed geluid voort te brengen weet eigenlijk iedereen, maar de makers van de Basslet trekken het nog iets verder door. Ze ontwikkelden namelijk een subwoofer die je om je pols kunt dragen en gebruikt kan worden voor muziek, games en natuurlijk virtual reality.

Dat klinkt misschien niet als een geweldig idee, maar er valt best wat voor te zeggen. De behuizing is qua grootte vergelijkbaar met een flink horloge (of een gemiddelde smart watch) en is voorzien van een relatief krachtige driver die frequenties van 10 tot 250 kHz kan produceren. Die trillingen worden via je pols doorgegeven aan de rest van je lichaam, waardoor je de lage tonen eerder zult voelen dan horen. De mensen om je heen merken er dus helemaal niks van.

De Basslet heeft een accu die ongeveer zes uur mee zou moeten gaan en ontvangt alle signalen uiteraard draadloos. Op het moment is het alleen nog een Kickstartercampagne, maar de wearable zal eind dit jaar verkrijgbaar moeten zijn voor $139. 


EDITORS' CHOICE