REVIEWTeac

Review: TEAC UD-503

SAMENVATTING

Lees hieronder de plus- en minpunten van de TEAC UD-503:

PLUSPUNTEN

  • Keuze gebalanceerd of parallel hoofdtelefoon beluisteren
  • Ruime aansluitmogelijkheden
  • Gescheiden DAC-constructie
  • Ritmisch en detailrijk
  • Voldoende vermogen voor veeleisende hoofdtelefoons
  • Remote

MINPUNTEN

  • Prijskaart hoger dan voorheen
  • Geen damping factor-regeling

De Reference-naam kleeft bij Teac op verschillende lijnen. De 5-reeks is de hoogste en is al even op de markt. Op de redactie hebben we bijvoorbeeld geruime tijd de UD-501 en HA-501 (een DAC en hoofdtelefoonversterker) als referentie gebruikt.

De UD-501 was één van de eerste met DSD-ondersteuning aan een redelijk prijspunt en met een uitstekende geluidskwaliteit, onder meer geholpen door de dubbele DAC-constructie die intern de twee audiokanalen gescheiden hield.

Het model dat we hier bekijken is de UD-503, de opvolger van deze trendsetter. Maar het is meer dan een simpele upgrade.

Een tank op je bureau

“Gebouwd als een tank” is een uitspraak die je op veel hifi-spullen kunt toepassen. En ook op de Teac UD-503, net zoals bij zijn broers uit dezelfde reeks. In feite is de designtaal bij deze reeks zo trouw gevolgd dat je vlot pakweg een AX-501-versterker van vier jaar geleden kunt combineren met deze nieuwe DAC om een mooi minisetje te bouwen.

De UD-503 heeft dus weer een volledig metalen behuizing met twee zware metalen zijpanelen die vooraan eindigen in een handvat. Het geeft het toestel een wat ruwe uiterlijk die doet denken aan apparaten die in een rack moeten gemonteerd worden, al is dat hier niet de bedoeling.

Maar vergis je niet, de UD-503 is piekfijn afgewerkt. Draai maar eens aan de metalen volumeknop of verplaats de retro aan/uitknop. De Reference 5xx-reeks pronkt altijd met bescheiden afmetingen.

Zo is de UD-503 29 x 8,12 x 24,9 cm groot, zodat je dus een compacte hifiketen kunt bouwen. Maar hij is ook ideaal om naast je computer te plaatsen, wat gegeven die dubbele rol van DAC en hoofdtelefoonversterker geen slechte locatie is.

Lees de volledige review bij FWD Magazine >>


EDITORS' CHOICE