Drie nieuwe ‘betaalbare’ producten van Audio Research

Audio Research introduceert drie nieuwe producten in de Foundation-serie, die betaalbaarder zijn dan we van Audio Research. ‘Betaalbaarder’ is natuurlijk een relatief begrip, want de nieuwe modellen gaan nog steeds zo’n €8.690 kosten.

De nieuwe Foundation reeks komt onder de Reference producten te staan en bestaat voor nu uit de LS28 voorversterker, DAC9 digitaal-analoogconverter en de PH9 phono voorversterker. Meer producten, waaronder een versterker, zijn nog in ontwikkeling en zullen later worden toegevoegd. Elk model is verkrijgbaar met een zwarte of geborsteld aluminium finish en ziet er precies zo uit als je van Research Audio zou verwachten.

In de LS28 vind je vier 6H30 buizen, vier gebalanceerde outputs en vier single-ended uitgangen. De voorversterker kan natuurlijk gecombineerd worden met vrijwel elke versterker, maar Audio Research raadt natuurlijk aan om hem te gebruiken met een ander product uit hun fabriek. En eerlijk is eerlijk, zo’n Audio Research torentje ziet er ook gewoon erg goed uit!

Mocht je een fervent vinyl-luisteraar zijn, dan is de PH9 wellicht iets voor jou. Ook in deze phono voorversterker vind je 6H30 buizen, in dit geval drie stuks. Natuurlijk vind je in deze prijsklasse wel iets meer features op het apparaat: vijf verschillende impedantie-instellingen en een ‘auto shutdown’ functie, bijvoorbeeld. Alles uiteraard te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

 Last but not least is er de DAC9, die voorzien is van vijf digitale aansluitingen: USB, RCA, BNC, AES/EBU en Toslink. DSD en resoluties tot 384kHz zijn geen enkel probleem en ook in deze DAC vind je de 6H30 buizen terug. Slechts twee, in dit geval. 


EDITORS' CHOICE