Hi-Fi Klubben opent feestelijk in Breda

Menno Bonnema | 20 mei 2016

Het heeft even geduurd, maar dan krijg je ook wat, zeggen we dan. Afgelopen zaterdag in het Pinksterweekend opende Hi-Fi Klubben in Breda haar volgende nieuwe hifi-winkel. Na de eerste winkel in Amsterdam is het trouwens hard gegaan met de Scandinavische audioketen. Want de opening van de winkel in Breda betekent alweer de achtste winkel van Hi-Fi Klubben in Nederland. En dat zal zeker niet de laatste zijn.

In het afgelopen Pinksterweekeinde opende Hi-Fi Klubben haar negende filiaal in hartje Breda. Na  Almere, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Hilversum, Rotterdam en Utrecht (alfabetische volgorde), is de vestiging in Breda de eerste Brabantse ‘verovering’. Helaas kon de bij de opening in Rotterdam optredende Douwe Bob niet aanwezig zijn, die had een ander feestje in Stockholm, maar de ingehuurde dj van dienst wist al snel de Brabantse gezelligheid in geluid vorm te geven. Het talrijk opgekomen publiek wist dat natuurlijk te waarderen.

Opening

De opening van de winkel ging niet zonder slag of stoot. Want hoewel het team klaarstond om los te gaan, duurde het nog een jaar om een geschikte locatie te vinden. Toen deze gevonden was, heeft het dan ook slechts zes weken geduurd voor de winkel open ging. De vertraging stelde Hi-Fi Klubben wel in staat om goed personeel te selecteren voor de winkel. Bedrijfsleider Dennis Gillesse bijvoorbeeld kreeg alle tijd om veel kennis op te doen in de Hi-Fi Klubben in Rotterdam. “Dat is zeker waar,” beaamt de trotse en kersverse winkelvoerder Dennis. “Door de ruime tijd die we nu hadden heb ik echt heel veel ervaring op kunnen doen in de winkel in het Rotterdamse gebied. Het is nu vooral interessant om te zien hoe het Bredase publiek zich verhoudt tot Rotterdam. Want daar zit natuurlijk wel verschil in. Ja, ze zijn behoorlijk recht voor hun raap daar.”

Country Manager van Hi-Fi Klubben Nederland, Cas Oostvogel, hoort het lachend aan. “De winkel hier in Breda is gewoon een heel andere dan die in Rotterdam. Daar namen we een winkel over, namelijk Hifi Snijders, met ook nog personeel. Je neemt dan ook nog een bepaalde klantenkring mee over. Van daaruit ga je verder bouwen en ook nieuwe dingen opzetten. Hier beginnen we, bij wijze van spreken, vanaf nul.”

Het muzikale hart van Breda

Oostvogel vervolgt: “Hier in Breda zetten we iets geheel nieuws op. Er zit nog een andere prima hi-fi winkel in Breda, maar die hebben een compleet andere focus dan Hi-Fi Klubben. Hier zit je op het drukste gedeelte van het winkel-gebeuren met heel veel traffic.” Of de sluiting van de Bijenkorf en de V&D  vlakbij niet negatief doorwerken momenteel? “Nou, dat valt wel mee denk ik. Het pand van de Bijenkorf is al weer gereserveerd en voor die van de V&D schijnt ook wel belangstelling te bestaan. Maar het allerbelangrijkste: het winkelcentrum van Breda laat zien dat het leeft, er gebeurt veel, er is veel dynamiek.”

En in hoeverre is Breda een muziekstad? Die vraag stellen is bijna vloeken in de kerk. Natuurlijk is Breda een muziekstad. En wel eentje met een heel brede smaak. Maar vooral als jazz-stad heeft Breda natuurlijk een naam van formaat. Maar daarnaast gebeurt er veel meer. En is vooral die enorme veelzijdigheid springt daarbij in het oog. Noem een Taptoe Breda, een poppodium Mezz, een Chasse Theater (waar Ryan Adams in topvorm ooit een legendarisch concert gaf)… het geeft een buitengewoon veelkleurig beeld van het muzikale landschap in deze stad. Daar moet wel een publiek aanwezig zijn die openstaat voor een winkel als Hi-Fi Klubben.

Jong publiek

Dat publiek is er ook zeker, dat laat zich al gelijk al zien bij de opening van de winkel op deze vroege zaterdagochtend. Maar dat is ook weer niet zo heel vreemd. Met kans op een aantal verleidelijk laag geprijsde Bluetoothspeakers en zelfs ook platenspelers, is het drammen geblazen, kort na tienen. Het toegestroomde publiek is vrij gevarieerd, maar toch valt al gelijk iets op. Filiaalmanager Dennis: “Breda staat wel bekend om een vrij jeugdig winkelpubliek. En dat verschil zie ik ook al gelijk met dat publiek in Rotterdam. Daar hebben we ook ons assortiment op afgestemd.” Dus vind je veel audioproducten van deze tijd, maar ook televisies. Dat is waar: overal rondom vallen gelijk de UHD tv-schermen op, die hier tegen behoorlijk scherpe prijzen aangeboden worden. Verder natuurlijk ook veel audio streamings producten met daarnaast Bluetoothspeakers in diverse gedaantes en dito prijscategorieën.

Master serie

Bij Hi-Fi Klubben tref je natuurlijk de geëigende merken, zoals Argon en Cerwin-Vega, maar ook merken als NAD en Bluesound. Maar daarnaast vind je hier ook de nieuwe speakers van bijvoorbeeld Bowers & Wilkins en Dali. Zelf waren wij aangenaam verrast door de aanwezigheid van de nieuwe NAD Master serie: de M12 voorversterker met de M22 eindversterker. Cas Oostvogel: “Ja, natuurlijk moeten die hier ook staan. Iets waar je zo trots op bent, moet je ook tonen. Misschien dat je dat hier niet gelijk verwacht tussen het andere, lager geprijsde assortiment. Maar onze filosofie is toch dat je het hele gamma moet aanbieden, van de ‘instap’ Bluetoothspeaker tot aan het high-end segment. Jammer genoeg is de luisterruimte hier nog niet helemaal af,” gaat Cas verder. “Het achterste gedeelte van de winkel kan  straks nog afgesloten worden met speciale deuren met geluidsabsorberend dubbelglas. Dan ook kunnen deze jongens uit de Master serie volledig tot hun recht komen met bijpassende speakers.”

Dat is nog even voor later, eerst mag hier vanmiddag de dj de tent muzikaal op stelten zetten. En reken maar dat muzikaal Breda dat zal weten te waarderen. Wij wensen Hi-Fi Klubben, Dennis Gillesse en zijn personeel veel success in Breda! 


EDITORS' CHOICE