NIEUWSElac

ELAC Concentro, een luidspreker waar je niet omheen kunt

Jasper Mijwaard | 07 mei 2016 | Elac

High End München 2016 is in volle gang! Hifi.nl is aanwezig om je te voorzien van het laatste nieuws, de nieuwste producten en natuurlijk foto’s van de mooiste hifi apparatuur. Met in dit artikel alles over de ELAC Concentro!

Ook ELAC is afgereisd vanuit Noord Duitsland en ze lieten van tevoren al weten dat ze een volledig nieuw vlaggenschip mee zouden nemen: de Concentro. Naast een imposante hoogte van 170 cm lieten ze ons weinig weten over deze nieuwe luidspreker. Tijd om een kijkje te nemen.

ELAC is 90 geworden en dat mag groots en luidruchtig gevierd worden. Niet letterlijk luidruchtig, maar door veel van zich te laten horen. Dat doen ze met de Concentro, die op High End München gelijk indruk maakt door zijn looks. Het is een luidspreker waarmee de Noord Duitse fabrikant voor eens en altijd wil bewijzen dat niemand meer om ze heen kan. Weer niet letterlijk, want om een luidspreker van 170 cm en 140 kg moet je wel heen.

Bij het ontwerpen van de Concentro stonden zachte, vloeiende vormen en grote middellijnen centraal en dat is duidelijk te zien. De ovale vorm is natuurlijk ook niet voor niets: er wordt zo volledig gefocust op het centrum: de ideale puntbron. De vier nieuwe 10 inch woofers werken in een push-push/pull-pull configuratie en bereiken volgens ELAC moeiteloos de laagste octaven.

Een bedrijf dat al 90 jaar bestaat en in al die tijd de harten van vele muziekliefhebbers heeft veroverd, heeft natuurlijk de kennis in huis om meerdere populaire technologiën samen te voegen en te optimaliseren. Zo vind je in de Concentro een JET-5 tweeter, Aluminium-Sandwich membranen, AS-XR conussen en Long Linear Drive (LLD) drivers. Bekend van ELAC.

De behuizing wordt aangepast op verzoek van de klant. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de Concentro te bestellen met koolstofvezel, houtfineer (zie foto’s) of volledig in het leer. Vanaf september is de luidspreker te bestellen voor een prijs van circa €30.000 per stuk. 

MERK

EDITORS' CHOICE