NIEUWSDenon

Tweede generatie HEOS met Bluetooth en hi-res ondersteuning

Redactie HiFi.nl | 03 mei 2016 | Denon

Sinds de introductie in 2014 heeft HEOS by Denon een goede positie verworven op de multiroom-markt en dus is het nu tijd voor een update. De tweede generatie ziet er vrijwel hetzelfde uit, maar is aan de binnenkant een aantal belangrijke veranderingen ondergaan.

De tweede generatie is HEOS Series 2 (of S2 in het kort) genoemd en vervangt per direct alle bestaande modellen. Het gaat daarbij om de HEOS 1-, HEOS 3-, HEOS 5- en HEOS 7-luidsprekers, de HEOS Amp-versterker en HEOS Link-voorversterker.

De vernieuwde serie brengt een paar belangrijke updates met zich mee. Ten eerste is Bluetooth vanaf nu ingebouwd en hoef je geen adapter meer te gebruiken. Via de HEOS app kun je HEOS zones aanmaken en je Bluetooth bron overal in huis weergeven. Bovendien maakt Denon de HEOS-serie compatible met Windows Phone (!).

Daarnaast biedt de nieuwe generatie HEOS speakers ook hi-res ondersteuning: WAV, ALAC en FLAC-bestanden kunnen worden afgespeeld, tot 24-bit / 192 kHz. “Daarnaast is het binnenkort ook mogelijk te luisteren naar DSD en AIFF audiotracks,” is te lezen in het bericht van Denon. Wanneer het zover is, is overigens nog niet bekend. Of het verschil tussen hi- en low-res audio te horen is op zo’n compacte speaker kun je je afvragen, maar voor de Amp en Link kan het erg handig zijn. 

MERK

EDITORS' CHOICE