NIEUWSTechnics

Technics onthult specificaties SL-1200G draaitafel

Redactie HiFi.nl | 29 april 2016 | Technics

Technics heeft deze week de specificaties van het nieuwe Grand Class direct-drive draaitafelsysteem, de SL-1200G, bekendgemaakt. Speciaal ontwikkeld voor audiofielen die het unieke geluid van vinyl willen herontdekken, aldus Technics.

Ter ere van het 50-jarig bestaan kwam Technics met de limited edition SL-1200GAE. Hiervan werden slechts 1.200 exemplaren op de markt gebracht en hij was dan ook binnen een half uur uitverkocht. Voor iedereen die geen limited edition heeft kunnen bemachten komt Technics nu dus met the next best thing: een non-limited edition versie, de SL-1200G.

Met de nieuwe draaitafel heeft Technics het ‘cogging’-probleem opgelost; de nieuwe direct-drive motor zonder ijzeren kern heeft veel minder last van kleine trillingen en schommelingen in de rotatiesnelheid, wat de geluidskwaliteit ten goede komt. Eventuele motortrillingen die nog voorkomen worden onderdrukt door roterende positiesensoren. Onder de motor heeft Technics een encoder geplaatst die de draaihoek detecteert, zodat de SL-1200G zo soepel mogelijk draait.

Het apparaat bestaat uit drie lagen: zwaar, gegoten messing, een aluminium plaat en een volledig met rubber bedekte achterkant. Om het geluidsdempende effect nog verder te verhogen is de draaitafel uitgerust met een een magnesium toonarm.

De Technics SL-1200G zal in de herfst verkrijgbaar zijn. De precieze prijs is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk, net als zijn limited edition broertje, rond de €3.000 liggen. 


EDITORS' CHOICE