NIEUWSMarantz

Nieuwe AV-Receiver van Marantz: NR1607

Jasper Mijwaard | 20 april 2016 | Marantz

Marantz brengt een gloednieuwe AV-receiver op de markt: de NR1607. Deze behoort tot de nieuwe thuisbioscoopserie van 2016 en is voorzien van geavanceerde draadloze verbindingsopties, maximaal gebruiksgemak en is ook nog eens energiebewust.

Met de NR1607 belooft Marantz een spannende nieuwe dimensie in geluid uit een serieuze AV-receiver die niet al teveel ruimte inneemt. De compactheid wordt mogelijk gemaakt doordat alle zeven kanalen zijn voorzien van afzonderlijke eindtransistoren met een hoge stroomsterkte, waardoor er binnen een klein apparaat toch een krachtig en helder geluid geleverd kan worden. Via WiFi, Bluetooth, een dubbele antenne en dual-band kan muziek gestreamd worden via Spotify Connect, vele radiozenders en AirPlay – in hi-res, natuurlijk.

Ook wordt de NR1607 geleverd met Dolby Atmos codering. In de toekomst zal hij, na een firmware update, ook DTS:X-soundtracks kunnen decoderen om volledig te voorzien in de vraag naar 3D geluid. Om de home cinema ervaring helemaal compleet te maken wordt ook 4K Ultra HD ondersteund en is hij uitgerust met HDR en Wide Gamut-kleuren. Qua aansluitingen zit je ook goed: de NR1607 heeft zeven HDMI-ingangen en enorm veel andere opties.

De nieuwe Marantz NR1607 zal vanaf juni te koop zijn in zwart en zilver/goud. De adviesprijs is €749.

MERK

EDITORS' CHOICE