NIEUWSVPI

Devialet meets VPI Signature bij Chattelin

Redactie HiFi.nl | 12 april 2016 | VPI

Op 16 en 30 april koppelt Chattelin twee tegenovergestelden aan elkaar: de klassiek analoge draaitafel van VPI wordt aangesloten op een ultramoderne versterker van Devialet. Op zaterdag 16 april is dat de Devialet 200, twee weken later wordt de Devialet 400 gebruikt. Bij beide demonstraties worden Martin Miles 5 luidsprekers gebruikt.

De high-tech versterkers van Devialet, met hun analoog-digitaal hybride technologie, behoeft weinig uitleg. Wat minder vaak wordt benoemd is dat ze ook voorzien zijn van een prima phonotrap, die simpel en erg goed instelbaar is voor het gebruikte pick-up element. VPI staat bekend om de draaitafels die puur gebouwd zijn op geluidskwaliteit – geen nutteloze toeters en bellen. Met de innovatieve (3D-geprinte!) JMW arm is de VPI Classic Signature een concurrent voor platenspelers uit een stuk hogere prijsklasses.

Hoe deze producten, die qua insteek totaal verschillend zijn, elkaar tot hun recht laten komen kun je op zaterdag 16 en zaterdag 30 april beluisteren bij Chattelin, Anna Paulownastraat 58 in Den Haag. De audiozaak is op deze dagen geopend van 10.00 tot 17.00.

MERK

EDITORS' CHOICE