ARTIKEL

Nieuw high-end luidsprekermerk: Aequo Audio

Redactie HiFi.nl | 11 april 2016

Op de High End München in Duitsland van 5 tot 8 mei, presenteert het nieuwe high-end luidsprekermerk Aequo Audio zich met haar allereerste luidspreker: Ensis.

Aequo Audio is een Nederlandse luidsprekerfabrikant, gevestig in Eindhoven. HiFi.nl ontmoette Aequo Audio al eerder op de X-fi show in 2015. Hun eerste luidspreker: Ensis, heeft een bescheiden formaat, maar is een full-range vloerstaander met een unieke vorm: die van een muzieknoot. De speaker is uitgerust met een 10 inch subwoofer, bestuurd door een on-board versterker en een analoog hardware-systeem met kamercorrectie.

 

Octagon
De Ensis is gebasseerd op een eigen ontworpen model: Het Octagon Model. Dit model beschrijft acht kwaliteitsgebieden waar een luidspreker aan moet voldoen. "Het is onze missie om luidsprekers te bouwen die uitblinken in deze aspecten. Het model is de basis van Aequo Audio en daarom ook terug te vinden in ons logo."

Voor het eerste publieke optreden werd een AVMN audio-groep gevraagd te komen luisteren. "Na het eerste afgespeelde nummer kregen we een groot applaus", vertelt Aequo Audio.

Zelf oordelen? Aequo Audio staat op de High End Munchen in hal 4, stand P09.


EDITORS' CHOICE