NIEUWSScansonic

Scansonic en Cambridge demonstraties bij Overgaauw


Redactie HiFi.nl | 02 april 2016 | Scansonic

Merken als Scansonic en Cambridge behoeven eigenlijk geen introductie – de kwaliteit van beide merken is algemeen bekend. Toch is het altijd goed om een luisterbezoek bij te wonen, alleen al om te genieten van het heerlijke geluid. Op 9 april is het weer zover: Overgaauw Leiden houdt demonstraties met topmodellen van Scansonic en Cambridge.

Van Scansonic zullen de MB-6 en de MB-2,5 centraal staan. De MB-6 is het lange, slanke en elegant gevormde vlaggenschip van de MB-serie en beschikt over zes 4,5” carbon coned dynamische drivers. De ultralichte ribbon tweeter staat garant voor een transparant en hoog gedetailleerd geluid. Maar los van mooie hoge tonen kun je ook een krachtige en diepe bas verwachten.

De MB-2,5 is ook een vloerstaande speaker, maar heeft in tegenstelling tot de MB-6 slechts twee 4,5” drivers. De 2,5-weg luidspreker heeft een extra woofer om de lage tonen dynamisch weer te kunnen geven met een flinke portie kracht. De woofer is gefilterd op 3,5 khZ en de tweede woofer helpt tot 200 Hz.

Deze twee modellen zullen worden aangestuurd door de 851-W, de 851-N en de CXA-80 van Cambridge. De 851-W is een klasse XD eindversterker die bij ieder volume krachtig klinkt zonder te vervormen. De 851-N is een netwerkspeler die geschikt is voor vrijwel elke digitale bron: WiFi, Airplay, internetradio, Spotify, noem maar op. Tenslotte wordt ook de CXA-80 gebruikt, een geïntegreerde versterker met een vermogen van 80 watt per kanaal. Meer dan genoeg kracht om de meest veeleisende luidspreker aan te sturen, dus! Tijdens de demonstraties wordt er uiteraard ook meer verteld over deze drie producten.

Je kunt op 9 april onder het genot van een hapje en een drankje luisteren naar producten bij Overgaauw, te vinden op de Breestraat 146-148 te Leiden. De luisterdemonstraties beginnen om 11.00, 13.00 en 15.00. 


EDITORS' CHOICE