NIEUWSBluesound

Update Bluesound controller brengt nieuwe features met zich mee

Jasper Mijwaard | 23 maart 2016 | Bluesound

Gisteren lanceerde Bluesound een update voor hun controller en het is duidelijk de meest omvangrijke update sinds het merk bestaat. De nieuwe app, BluOS 2.0 genaamd, is gericht op het versterken van de ‘Bluesound-ervaring’ en haalt daar een aantal interessante features voor uit de kast. Zoals…

SmartPlay

SmartPlay is een nieuwe functie die ervoor zorgt dat jij je muziek snel en makkelijk kunt starten, maar ook door kan laten spelen. Heb je bijvoorbeeld zin om de eerste twee tracks van een album over te slaan? Speel dan de derde track af en Bluesound zet automatisch de rest van het album in de wachtrij. Speel je daarna een nummer af van een ander album, dan vervangt de tracklist van het nieuwe album automatisch de voorlopige wachtrij. Je wilt tenslotte niet dat het stil wordt in huis, toch?

Radio Paradise mode

Je kent Radio Paradise misschien niet, maar het is een reclamevrij radiostation dat veel gedraaid wordt in winkels (en incidenteel op onze eigen redactie). Ook bij Bluesound zijn ze blijkbaar fervent luisteraars van het internetstation en dus is Radio Paradise nu ook rechtstreeks opgenomen als bron. Hierdoor ontvang je via de Bluesound app de 320kbit stream in plaats van de 128kbps die standaard is bij TuneIn.

Updaten

Het besturen van je Bluesound producten wordt met de komst van deze update niet alleen leuker, maar ook een stuk duidelijker. Tot nu toe had je voor de besturing namelijk twee verschillende apps – de Bluesound app en de NAD M50 app – maar dit is verleden tijd. De BluOS app is namelijk geschikt voor het besturen van zowel de Bluesound als NAD producten. Je moet dan natuurlijk wel even je oude app verwijderen en de BluOS app downloaden.

Was dat het?

Heel simpel gezegd, nee. Hoewel SmartPlay verreweg de grootste update is, zijn er nog veel meer kleine features. Zo heeft het een frissere look gekregen en is de app geschikt voor gebruik op de Apple Watch. Verdere updates worden duidelijk uitgelegd bij het openen van de app.

Het enige eventuele minpunt is dat BluOS 2.0 alleen werkt op smartphones en tablet met iOS7 of Android 4.0 Dat betekent dat bijvoorbeeld de iPhone 3 niet meer ondersteund wordt. Ook voor de desktop apps wordt trouwens gewerkt aan een update, maar dat gaat naar verwachting nog een paar maanden duren.

MERK

EDITORS' CHOICE